Eufòria desbocada fins i tot abans que es pronunciés el veredicte. Quan Verdi ha quedat segon, s'han sabut guanyadors del concurs per primera vegada. RESPIRA L'emoció s'ha desfermat també entre els veïns de Verdi, triomfadors de l'any passat i força acostumats a pujar al podi. Mozart ha quedat en tercera posició, però a molts pocs punts de distància. ¤W1 66 ]] C2.5 G 0 [[ *CG ilocdat Carrer del Progrés aquesta tarda 00:25 La festa ha continuat després sota els guarniments, i aquí s'ha repetit el cant de la victòria. EMILIO JOSÉ MANERO, president del carrer del Progrés "Jo tota la vida he lluitat per aconseguir un premi valuós. Sempre hem tingut alguna cosa però no tan valorada com aquest any." PAU TORAL "Érem una generació que encara no havíem vist això i ens feia molta il·lusió, des de fa molts anys, rebre un primer premi." MARGARITA VIADEL "Nosaltres venim a ajudar en el que podem, però aquest any, és clar, no m'imaginava arribar al primer premi." Els dinosaures han convençut el jurat i aquí ho han celebrat amb cava, una imatge que s'ha repetit també al carrer de Verdi. Els veïns d'aquí asseguren que aquest any han treballat amb menys antelació. Però malgrat els contratemps, es mostren disposats a mantenir-se entre els favorits durant molts anys. SUSANNA FONT "Tingues en compte que hem fet un guarniment pràcticament en dos mesos i mig, i que no teníem l'objectiu d'arribar tan amunt." Tot i quedar en tercera posició, els guarniments voladors de Mozart també han tingut èxit. El carrer ha arrasat en els premis especials. Se n'ha endut 4 de 6: l'originalitat, els detalls artístics, el sostre i la reutilització de materials.

El dinosaure més gran del carrer del Progrés també ha estat reconegut amb el premi a la millor portada. Però el gran guanyador de premis especials ha estat el carrer de Mozart , que s’ha endut els premis a l’originalitat, al millor sostre, al detall artístic (pels ocells que sobrevolen el carrer) i a la reutilització de materials en l’elaboració dels guarniments. La il·luminació del carrer de Verdi també ha estat reconeguda amb un premi especial.

Pel que fa als dissenys de les portades dels programes de festes, el jurat corresponent ha premiat els carrers de Berga (primer), de la Llibertat (segon) i de Verdi (tercer).

La Federació de Colles de Sant Medir ha atorgat el premi Dolça Festa al guarniment dolç que precisament han instal·lat els Castellers de la Vila de Gràcia a la plaça de la Vila.

La Festa Major de Gràcia també ha premiat els balcons i les portalades millor guarnits. Enguany se n’han engalanat en total 36, dels quals els 10 millors han estat reconeguts amb un diploma. El primer, dotat amb 600 euros, ha estat per al mateix balcó que l’any passat, el del carrer de Santa Perpètua, 30, 1r 2a. El segon i el tercer, també amb dotació econòmica, han estat per al portal del carrer de Santa Magdalena, 12, i per al balcó del principal 1a de Sant Pere Màrtir, 21, respectivament.

Homenatge a Estruch, crits a la regidora

L’acte de lliurament dels premis a la plaça de la Vila ha arrencat de manera especialment emotiva per al president de la Fundació Festa Major de Gràcia, Ricard Estruch, que després de cinc anys al capdavant de l’entitat ha anunciat que deixa el càrrec. Representants de tots els carrers que formen part de la federació han pujat a l’escenari i han llegit un missatge de suport i agraïment per la seva tasca.

Estruch, visiblement emocionat, ha agraït el reconeixement i ha dit que “és hora de tirar endavant i d’agafar el relleu”. El president de la Festa Major ha encoratjat els més joves a fer-se càrrec de l’organització de tota la festa i ha dit que durant aquests any ha après tant de la bona feina com de les diferències que ha tingut amb alguns dels companys. Les comissions de festes dels carrers de Gràcia li han regalat un quadre amb un mosaic de 1.700 imatges de la Festa Major de Gràcia.

Després ha arribat el torn dels parlaments de les autoritats: la presidenta del Consell Municipal del districte, Elsa Blasco, i la regidora de Gràcia, Maite Fandos. El públic ha rebut la regidora amb xiulades i crits, que finalment no han impedit que Fandos es limités a donar les gràcies a tots els veïns i entitats que fan possible que la Festa Major de Gràcia sigui un èxit.

La llista completa de carrers premiats, des del primer fins a l’últim, ha quedat de la següent manera:

1. Carrer del Progrés (305 punts).
2. Carrer de Verdi (289 punts).
3. Carrer de Mozart (285 punts).
4. Carrer de la Fraternitat de Baix (268 punts).
5. Carrer de Joan Blanques de Baix de Tot (250 punts).
6. Carrer de Berga (240 punts).
7. Carrer de Joan Blanques de Baix (223 punts).
8. Carrer de la Llibertat (216 punts).
9. Carrer de la Tordera (214 punts).
10. Placeta de Sant Miquel (213 punts).
11. Carrer de la Fraternitat de Dalt.
12. Plaça de la Vila.
13. Plaça de Rovira i Trias
14. Carrer de Puigmartí
15. Carrer de Camprodon
16. Carrer de Ciudad Real
17. Carrer de la Perla