Gastronomia i astronomia sonen pràcticament de la mateixa manera. De la fusió dels dos conceptes en surt un sopar d'estrelles. Quan es fa fosc, però, qui més brilla és la lluna quart creixent, amb el permís dels núvols, és clar. ANTONIO BERNAlL, divulgador científic "El cielo es una sorpresa por donde uno lo mire y el Observatorio Fabra más todavía. Llevo diciendo 10 años que es un ilustre desconocido en Barcelona. A una estrella por ejemplo no se le ve superficie para nada. En cambio a la luna le vemos montañas, le vemos las grietas, los cráteres, acantilados, sombras, los contrastes de blancos y negros. Precioso!" A banda d'unes vistes envejables, els sopars a l'Observatori Farbra compten amb la conferència d'un científic. Ahir era el torn de Jordi Eloi, tot un especialista dels cometes. Amb la panxa plena, cap d'ull al telescopi centenari i visita a la sala noucentista i al museu astronòmic. "Molt rodó, la veritat. Té la part romàntica, la part científica... I poder veure la lluna tan a prop amb un aparell que té una història... Rodó com la lluna!" "La vista és estupenda! Aquí tenim el Tibidabo! La ciutat, de nit il·luminada, impressiona!" L'entorn, el paisatge i la gastronomia converteixen la vetllada en romàntica. De fet, els organitzadors ens han explicat que moltes parelles ho aprofiten per demanar matrimoni. Si us atreviu a fer el pas, teniu temps fins al 28 de setembre.

Els visitants de l’Observatori també poden gaudir d’unes vistes envejables. L’activitat inclou una visita a la sala noucentista i al museu astronòmic i la conferència d’un científic. Dimecres va ser el torn del divulgador Jordi Eloi, tot un especialista dels cometes.

L’astrònom Antonio Bernal explica que el telescopi de l’Observatori Fabra permet copsar “les muntanyes de la lluna, els cràters i el contrast de blancs i negres”. Per Bernal, el centre astrològic no té el reconeixement que es mereix ja que “és un autèntic desconegut per molts barcelonins”.

Els sopars a l’Observatori Fabra s’allargaran fins al 28 de setembre.