És una de les joies del modernisme i visita obligada per als qui vénen a la ciutat. L'entrada habitual costa més de 20€. Per fomentar que hi entri el públic local, aquest estiu es pot veure a meitat de preu. La visita permet passejar per l'interior d'una de les obres emblemàtiques d'Antoni Gaudí, des de la planta noble fins a les xemeneies del terrat. La Casa Batlló és un dels 17 monuments inclosos a la ruta, de moment, ja hi han passat 450 persones. La promoció es fa coincidint amb la temporada alta i per això en alguns espais s'han hagut de limitat els horaris. Aquest edifici, per exemple, es pot visitar de dilluns a divendres entre les set i les vuit del vespre, però això sí, cal haver fet una reserva prèvia. Per accedir a llocs com aquest només cal registrar-se al web de l'Ajuntament i imprimir-se els 17 vals. Una acció que ja han fet 8.300 persones, més del doble de les que s'hi van apuntar l'any passat. Marcat amb punts vermells com aquest, el recorregut inclou també altres edificis del mateix Gaudí, com la Pedrera. Però al marge d'aquest arquitecte també hi ha obres com aquesta, d'Enric Sagnier. A més d'elements arquitectònics modernistes, aquí també hi ha pintures, vitralls i mobles d'època, des de cadires i bancs fins a tauletes o sofàs. La promoció enguany s'ha ampliat en més d'un mes. Si el 2012 va començar l'1 d'agost, aquest any ho va fer el 26 de juliol. El termini per fer les visites s'acaba el 15 de setembre.

La promoció, que permet accedir a 17 monuments de la ciutat, s’ha ampliat en més d’un mes aquest any. Els visitants van començar a inscriure’s al web de l’Ajuntament, requisit imprescindible per accedir als recintes, el 26 de juny i el termini per fer les visites s’acaba el 15 de setembre.

En espais d’especial interès turístic, la Ruta del Modernisme serveix per atreure el públic local, un perfil diferent del que hi ve habitualment. Com que es fa coincidint amb la temporada alta, però, en alguns centres n’han limitat els horaris i només s’hi pot accedir amb descompte en hores i dies de la setmana concrets.