ALBERT CAPEL, president del carrer de Fraternitat de Dalt "Encara que hi pensis saps que estàs en risc que pot passar, llavors tampoc no has de sacrificar la teva manera de fer el guarniment, perquè vinguin uns desgraciats i ho vulguin trencar, tu ho fas i ja està i si no ho respecten, mala sort, què hi farem." RICARD ESTRUCH, president Fundació Festa Major de Gràcia "És normal, perquè l'allau de gent que passa fregant sense voler qualsevol element decoratiu, vull dir, a força de passar-hi per sobre, és normal que hi hagi petits desperfectes, ahir era una nit de molta gent, molta gent."

Els carrers de la Llibertat i la Fraternitat s’han llevat aquest divendres amb els decorats una mica malmesos. Al carrer de la Llibertat, per exemple, hi han aparegut alguns ninots sense cap i al de la Fraternitat s’han trencat alguns mecanismes, així com objectes de porexpan. Les trencadisses han estat, probablement, accidentals i conseqüència de la gran afluència de persones durant el primer dia de la festa, així com del mal ús que algunes persones fan dels guarniments, sobretot els turistes. Els veïns alerten que algunes persones utilitzen els guarniments per seure-hi o hi pugen per fer-se fotos, i recorden que això pot malmetre la decoració.

Al carrer de Berga, els veïns han denunciat també el robatori de diverses figures aquesta nit. De fet, per denunciar-ho, han posat cartells explicant que els han sostret algunes figures del decorat.

Tot i això els carrers continuen amb la seva agenda. Aquest dissabte serà el torn de l’entrega de premis i avui tots els qui han fet possibles les Festes de Gràcia han rebut un reconeixement. La regidora de Gràcia, Maite Fandos, i el president de la Federació de la Festa Major han felicitat oficialment totes les entitats i serveis públics que hi han participat .