Els carrers estan deserts però a les comissions de festes l'activitat és frenètica. RAMON AMADO, sotspresident de la Comissió de Festes del carrer de Finlandia "Nosaltres estàvem muntant unes làmpades i mitjançant uns talls i purpurina es fa que les decoracions siguin més semblants a un palau." Formaran part del decorat del carrer de Finlàndia que enguany serà el palau d'un califa. Però els veïns no es conformen a fer el guarniment. També el convertiran en l'escenari d'una obra de teatre que s'han inventat i en què ells mateixos seran els actors. MARIA LOURDES ALTADILL, veïna "Estic fent uns ossos de porexpan perquè fem una obra de teatre i hi surt un mort" Els veïns d'Alcolea de Dalt també reciclen materials per fer el decorat. Aquest any el seu carrer serà envaït per un alien de prop de 4 metres d'alçada que ara descansa al magatzem. Ningú no s'atreveix a fer pronòstics sobre qui guanyarà el concurs de guarniments perquè hi ha comissions que tenen cops amagats. MARGARITA ALSINA, presidenta de la Comissió de Festes d'Alcolea de Dalt "Sempre diem que aquest any no farem res, però després quan es comencen a treure coses al carrer comences a veure que tothom té cops amagats, vull dir que tenen sorpreses i tal." Potser per això alguns veïns han volgut aprofitar aquest dies de pont de descansar. Saben que la setmana que ve els tocarà treballar de valent per muntar tots els decorats al carrer abans no comenci la festa.

Després de nou mesos de feina, els veïns del carrer d’Alcolea de Dalt  ja estan acabant els guarniments del seu carrer. Aquest any s’han inspirat en la pel·lícula de ciència-ficció ‘Alien’. Al magatzem de la comissió hi guarden la bèstia de cartró, que fa prop de quatre metres d’alçària. Fins i tot han pensat en la seva descendència i han fabricat els ous que tant van espantar Sigourney Weaver. I també hi tenen naus espacials i robots.

La majoria dels materials que utilitzen són reciclats: paper, cartró, fusta i ampolles de plàstic. Aquests són els elements que han fet servir els veïns del carrer de Finlàndia per construir un autèntic palau oriental. Una desena de persones treballen al local de la comissió per acabar el guarniment que faran servir d’escenari d’una obra teatral que representaran durant les festes.