La il·lustradora Malika Favre és l’autora del cartell de la Mercè 2021, tal com s’ha anunciat durant la roda de premsa de presentació de la programació. Parisenca establerta a Barcelona des de fa uns anys, després d’una etapa de 16 anys a Londres, ha publicat en mitjans com ‘The New Yorker’, l’edició espanyola de ‘Vogue ‘o ‘The Parisianer‘. També ha fet cartells per iniciatives com el Montreux Jazz Festival i el Lincoln Center de Nova York, a més de treballar per a nombroses firmes comercials.

Pel què fa al cartell, la il·lustradora francesa ha explicat que s’ha inspirat en com seria Barcelona, segons ella, si fos una persona. Favre s’ha imaginat “una dona guapa, protectora i poderosa“, que ha definit com “una reina mediterrània, que ens mira desafiant i ens convida a unir-nos a les festes”. També ha revelat que s’hi poden trobar nombrosos elements i detalls de l’arquitectura de Barcelona i de la cultura catalana en general, “amagats” en el disseny, com el panot, la sardana, la senyera, els mosaics del Parc Güell o la Sagrada Família, entre d’altres.

Era el millor regal de benvinguda a Barcelona que podia esperar“, ha afirmat Favre, que ha recordat que, quan fa dos anys va observar per primer cop un cartell de la Mercè (obra de Maria Corte), va pensar “quin projecte més ‘xulo’ per a qualsevol artista!“, sense poder imaginar mai que, al cap de poc, ella mateixa gaudiria d’aquest privilegi. Segons ha afirmat, és una “oportunitat per expressar el meu amor per Barcelona i donar les gràcies a la ciutat que m’ha acollit”.