El Grup Municipal de Junts per Catalunya s’afegeix a les crítiques al govern en la gestió de les macrobotellades durant les festes de Gràcia i de Sants. El regidor, Jordi Martí, considera que l’executiu està “desbordat” i li “exigeix” que canviï les coses de cara a les Festes de la Mercè perquè no es repeteixin aquesta mena de situacions. En aquest sentit, ha reclamat a l’executiu que “rectifiqui” i que “replantegi els dispositius policials” per incrementar la “prevenció”, enlloc d’actuar “a posteriori”.

Martí ha expressat la “preocupació” del seu grup polític per la “gravetat” dels fets, no només en relació amb les festes majors de barri, sinó també a les platges de la ciutat. A més, el regidor de Junts ha denunciat la “incapacitat” del govern per donar resposta a aquesta problemàtica i ha demanat un “replantejament integral de les estratègies de civisme a la ciutat”.

Tot plegat, se suma a les crítiques d’Esquerra Republicana de Catalunya, que acusa el govern d’Ada Colau de no haver fet una bona planificació dels recursos, i del Partit Popular, que ha demanat més contundència en la lluita contra l’incivisme. El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, va avançar dilluns la seva intenció de revisar els protocols d’actuació en aquesta mena de situacions.