El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha denunciat que en les darreres nits s’ha viscut una “explosió d’incivisme” a Sants, i ha afegit que el dispositiu de Guàrdia Urbana i Mossos estava “correctament dimensionat”. Batlle ha explicat que plantejarà al Procicat d’aquest dimarts que ampliï l’horari de les terrasses i del metro.

Batlle considera que tot l’oci nocturn no pot acabar a les 0.30 h, i per això demanarà trobar “espais de descompressió” i “obrir més estones” com a solució al descontrol dels darrers dies.

“El que ha passat a altres llocs no té res a veure amb el que ha passat al Parc de l’Espanya Industrial“, ha dit Batlle, que ha mostrat preocupació l’incivisme que s’ha viscut els darrers dies en aquest espai, coincidint amb les festes de Sants. Ha alertat que s’han complicat molt les nits de dijous, divendres i dissabte. De fet, ha apuntat que la policia ha fet molta contenció contra els incívics perquè “preferia titulars de botellades a Barcelona que no pas d’enfrontaments amb la policia”.

Revisió del dispositiu de la Mercè

Amb les botellades dels darrers dies, el govern municipal revisarà els dispositius de les festes de la Mercè. Batlle ha recordat que les activitats de la Festa Major de Barcelona són molt acotades i amb registre previ, però tot i així, ja s’ha reunit amb el tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, per revisar si cal fajustar els dispositius policials i de neteja planificats per les festes.

Argimon lamenta les imatges d’aglomeracions i incivisme a Sants

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s’ha sumat a la preocupació per les imatges d’aglomeracions i gent sense mascareta al Parc de l’Espanya Industrial les darreres nits. Argimon ha alertat que a més de persones sense la protecció de la mascareta i sense mantenir distància, “s’han vist imatges que van més enllà de la pandèmi i la salut“, ha dit Argimon en referència als llançaments d’objectes a la policia i l’incivisme d’algunes de les persones que han participat en les botellades multitudinàries.