Que s’aixequi el veto estatal a l’oci nocturn és una bona notícia, si s’acaba produint, diuen des del sector. Però si es confirmen els requisits que vol imposar Sanitat que han avançat alguns mitjans, tenen clar que les grans discoteques no obriran. No té cap sentit, expliquen, que hagin de tancar a les dues de la matinada i que no es permeti l’ús de les pistes de ball. Si és així sales com Luz de Gas continuaran tancades.

“Tenint en compte que bars i restaurants podran obrir fins a la una i que aquesta és la gent que després anirà a Luz de Gas, hauré de tancar i encara no haurà arribat ningú”, ironitza Fede Sardà, director de la sala. Explica que la proposta del ministeri pot ser suficient per a l’oci nocturn de més petit format, però discoteques com la que dirigeix s’esperaran a poder obrir amb l’horari de sempre. Ell creu que això es produirà al setembre.

“No podem obrir amb aquestes condicions”

També ho veu així el director de Razzmatazz, Lluís Torrents, que tot i que considera la fi del veto com un primer pas cap al retorn a la normalitat, assegura que la proposta del ministeri en desvirtua l’essència: “En una sala com la nostra on el ball és principal no podem obrir amb aquestes condicions”. Per això, la sala demana que se’ls permeti aplicar protocols semblants als que ja s’han dut a terme en concerts multitudinaris.

“Quantes proves més s’han de fer perquè un sistema que s’ha vist que funciona i que evita contagis es pugui aplicar en sectors com el nostre?”, es pregunta, fent referència a les proves pilot dutes a terme amb èxit de l’Apolo o del Sant Jordi, entre d’altres.

Una nova prova pilot d’aquí a 10 dies?

La prova pilot que la patronal de l’oci nocturn de CatalunyaFECASARM, volia fer —primer el 21 de maig, i després, el 5 de juny— per demostrar la seguretat de discoteques, bars musicals i restaurants, torna a canviar de data, i aquesta vegada, es planteja per a una de les nits entre el 10 al 12 de juny. La Generalitat encara l’ha d’autoritzar.