public concert jamboree llums ballant

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, i les comunitats autònomes debatran aquest dimecres a la tarda sobre la possibilitat de reobrir l’oci nocturn, en la reunió del Consell Interterritorial de Salut. Els governs autonòmics tindran sobre la taula la proposta del ministeri que aquest dimarts ja avançaven alguns mitjans.

Quines restriccions i mesures hi ha a Catalunya?

El ministeri planteja recuperar l’activitat a les discoteques fins a les dues de la matinada i només en les zones amb menys transmissió de la covid, com seria el cas de Catalunya. De fet, fa només unes hores el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, també s’ha mostrat partidari de reobrir l’oci nocturn de forma regulada. De poder-se consensuar, la mesura significaria la reobertura de l’oci nocturn després d’estar nou mesos tancat.

Catalunya podria reobrir l’oci nocturn per la baixa incidència de la covid

Segons l’esborrany de Sanitat, Catalunya seria una de les comunitats autònomes on es podria reobrir l’oci nocturn, perquè no se superen els 150 casos per cada 100.000 habitants. En canvi, no estaria permesa la reobertura en altres comunitats com Madrid, Andalusia o el País Basc. La Generalitat, però, ja va aprovar fa uns dies el seu propi protocol sobre com serà la reobertura de l’oci nocturn.

No queda clar si es podrà ballar a les discoteques

En el document no s’aclareix si als locals es podrà ballar o no. Si que estableix, en canvi, que l’aforament a l’interior dels locals seria del 50 % a les regions amb risc baix de covid, i del 30 % en les de risc mitjà, i caldrà portar la mascareta posada. A les taules hi podran seure com a màxim sis persones. En canvi, a l’exterior l’ocupació pot ser del 100 % mantenint la distància entre taules, i es podran reunir un màxim de 10 persones. A més, els locals hauran de dur un registre dels assistents per poder fer-ne un rastreig en cas de detectar un brot.