Les persones nascudes entre els anys 1972 i 1976 ja poden demanar cita prèvia per vacunar-se contra la covid-19. Salut ha obert aquesta franja d’edat, que podrà començar a rebre la vacuna en els propers dies, abans del que s’havia anunciat. A la Fira de Barcelona, per exemple, el punt de vacunació més gran de la ciutat, hi ha hores disponibles a partir de dilluns vinent, 7 de juny.

Durant els propers dies, les persones en aquesta franja rebran un missatge de text al mòbil que els derivarà a l’aplicació des d’on han de reservar el dia i hora per vacunar-se. També es pot fer mitjançant el web vacunacovidsalut.cat.

Aquesta franja d’edat s’obre després que ja s’estiguin vacunant les persones de més de 50 anys. En els propers dies, la convocatòria s’ampliarà als usuaris a partir de 40 anys, i es preveu que al llarg del juliol la vacunació s’ampliï a totes les persones d’entre 16 i 40.

Pfizer, Moderna i Janssen

Les persones d’aquesta franja d’edat es vacunaran amb tres vaccins: el de Pfizer, el de Moderna i el de Janssen, la vacuna monodosi. Aquest darrer fàrmac se’ls podrà administrar després que aquest dimarts la Comissió de Salut Pública aprovés l’ús de Janssen dels 40 i els 49 anys.