Aquest dijous al matí Gràcia recupera la tradicional festivitat de Sant Medir amb cercaviles, llançament de caramels, romeus i romeves, carros, cavalls i tabalers. Després de la celebració de l’any passat, tornen els elements més simbòlics d’aquesta festivitat.

La festa més dolça de l’any inclou la participació de 16 de les 24 colles de Sant Medir i un miler de romeus i romeves, que repartiran 24 tones de caramels i llaminadures, lluny de les 40 del 2020. L’any 2021 els caramels es van repartir en bosses.

Enguany els caramels no porten el logotip de la celebració, perquè la pandèmia ha complicat les gestions.

Una jornada plena d’activitats

Les colles participen aquest dijous al matí en la cercavila pels carrers i les places de Gràcia i passen per davant de la seu del districte, a la plaça de la Vila de Gràcia. Cavalls, carruatges i camions passegen encapçalats per una banda de música mentre els romeus i romeves lliuren els caramels al públic assistent.

A les set del vespre, totes les colles es concentraran pels carrers de Sant Salvador i Escorial per iniciar la desfilada una hora més tard, a les vuit, encapçalada per la Guàrdia Urbana Muntada i la colla portadora de la bandera de la Federació. Enguany serà la colla Els Tivats.

El recorregut passarà pels carres de Sant Salvador, Nil i Fabra, Gran de Gràcia i Pla de Salmeron. El cap de setmana del 19 i 20 de febrer ja es va donar el tret de sortida a les celebracions amb el pregonet i el correfoc.