La festa de Sant Medir és una de les més arrelades a la Vila de Gràcia. També se celebra a Sarrià – Sant Gervasi i a la Bordeta. És coneguda principalment per les tones de caramels i llaminadures que es llancen al públic des de cavalls, carrosses i camions. La tradició és que Sant Medir se celebri en dia feiner. La cita és dimarts, 3 de març, però les celebracions comencen abans. Programa en PDF

 

Dimarts 3 de març

  • Sant Medir a Sarrià

Matí: al barri de Sarrià celebren la diada de Sant Medir amb una cercavila pels carrers i places i, com és habitual, es troben
al migdia a la plaça del Consell de la Vila entitats i autoritats.

Tarda: a partir de les 18.30 h, la Colla Nova de Sarrià desfila pels carrers del barri des del Desert de Sarrià fins a la plaça del Consell de la Vila. La resta de colles es desplacen a Gràcia per dur a terme el seguici del vespre.

  • Sant Medir a Sant Gervasi

Matí: les colles de Sant Gervasi participen en la cercavila pels carrers i les places del barri i també es desplacen cap a Gràcia.
Tarda-vespre: es reuneixen amb la resta de colles al carrer Sant Salvador per fer la desfilada al barri de Gràcia.

  • Sant Medir a Gràcia

Matí (10 h): les colles participen en la cercavila pels carrers i les places de Gràcia i passen per la plaça de la Vila de Gràcia, per davant de la seu del districte. Acostumen a estar formades per cavalls, carruatges i camions, tot això encapçalat per una banda de música que amenitza la festa. Els romeus i romeves llencen caramels a tothom!

Tarda (19 h): totes les colles es concentren pels carrers de Sant Salvador i Escorial / (20 h) Inici de la desfilada encapçalada per la Guàrdia Urbana Muntada i la colla portadora de la bandera de la Federació / Recorregut: Sant Salvador, Nil i Fabra i Gran de Gràcia, per acabar la desfilada al pla de Salmeron, on les colles saluden a les autoritats presents.

  • Imposició de llaçades de Sant Medir a les colles

13 h: missa en honor a Sant Medir a l’esplanada del Miracle de l’ermita, a Sant Cugat, on el pare Lluís Victori, consiliari de la Penya Regalèssia, i mossèn Enric Subirà, consiliari de la Federació de Colles, fan honor a Sant Medir. Un cop acabada la missa, es col·loquen les llaçades commemoratives a les banderes de les colles assistents.

Diumenge 8 de març

  • Sant Medir a la Bordeta

10.45 h: concentració de totes les colles en seguici al davant de la parròquia de Sant Medir (carrer de la Constitució, 17) preparats per sortir encapçalades per la Colla la Parròquia de Sant Medir i l’Orquestra Municipal de la Guàrdia Urbana Muntada.

11 h: desfilada. Recorregut: Constitució, Gavà, Alpens, Guadiana, Sants, Gayarre, Gavà, Constitució, Toledo, Manzanares, Andalusia, Riera de Tena, Constitució, Viladecans, Corral i Mn. Amadeu Oller.

12 h: les colles es reuneixen amb les seves banderes a la parròquia de Sant Medir de Sants i celebren una missa, amb la col·laboració de la Coral de Sant Medir, en honor al Patró de la Festa i amb el repic de les campanes. Seguidament es fa la benedicció i imposició de les llaçades a les colles assistents.

13 h: Diada Castellera de Sant Medir, amb la participació dels Castellers de la Vila de Gràcia, els Castellers de Sants, els Castellers de Sarrià i els Castellers de Sant Cugat. Aquest any l’amfitrió serà la Colla de Sant Cugat.