La festa de Sant Medir és una de les més arrelades a la Vila de Gràcia. També se celebra a Sarrià – Sant Gervasi i a la Bordeta. És coneguda principalment per les tones de caramels i llaminadures que es llancen al públic des de cavalls, carrosses i camions. La tradició és que Sant Medir se celebri en dia feiner. La cita és dimarts, 3 de març, però les celebracions comencen abans.Programa Sant Medir 2022

Dijous 3 de març

Imposició de llaçades de Sant Medir a les Colles
13 h: Missa en honor a Sant Medir a l’esplanada del Miracle de l’Ermita, a Sant Cugat (on el Pare Lluís Victori, consiliari de la Penya Regalèssia, i mossèn Enric Subirà, consiliari de la Federació de Colles, fan honor al sant).
Un cop acabada la missa, es col·loquen les llaçades commemoratives a les banderes de les colles assistents.

Sant Medir a Sant Gervasi


9 a 13 h: Durant el matí, les colles de Sant Gervasi participen en la cercavila pels carrers i les places del barri i també es desplacen cap a Gràcia.

Al vespre: Es reuneix amb la resta de colles al carrer de Sant Salvador per realitzar la desfilada al barri de Gràcia.

Sant Medir a Gràcia


10 h: Durant el matí, les colles participen en la cercavila pels carrers i les places de Gràcia. A partir de les 10 hores del matí, totes les colles passen per la plaça de la Vila de Gràcia, per davant de la seu del districte de Gràcia.

19 h: A les set del vespre, totes les colles es concentren pels carrers de Sant Salvador i Escorial per tal d’iniciar la desfilada.

20 h: Engega la desfilada encapçalada per la Guàrdia Urbana Muntada i la colla portadora de la bandera de la Federació.
Recorregut del vespre: Sant Salvador, Nil i Fabra, Gran de Gràcia i Pla de Salmeron, on les colles saluden a les autoritats presents.Diumenge 6 de març

Sant Medir a la Bordeta

10.45 h: Concentració de les colles participants en seguici al davant de la parròquia de Sant Medir preparats per sortir encapçalades per la Colla la Parròquia de Sant Medir i la Guàrdia Urbana Muntada.

Un cop finalitza la cercavila, les colles es reuneixen amb les seves banderes a la parròquia de Sant Medir de Sants i celebren una missa, amb la col·laboració de la coral de Sant Medir, en honor al patró de la festa i amb el repic de les campanes. Seguidament, es fa la benedicció i imposició de les llaçades a les colles assistents.
Recorregut: Constitució, Gavà, Alpens, Guadiana, Sants, Gayarre, Gavà, Constitució, Toledo, Manzanares, Andalusia, Riera de Tena, Constitució, Viladecans, Corral i Mn. Amadeu Oller.

12 h: Diada Castellera de Sant Medir. Plaça del Consell de la Vila. Hi participen: Castellers de la Vila de Gràcia, Castellers de Sants, Castellers de Sarrià i Castellers de Sant Cugat.


Dimecres 16 de març

20 h: Presentació del llibre ‘Sant Medir desparegut’ | La Violeta de Gràcia, carrer de Maspons, 6.
Amb gairebé 200 anys, la festa de Sant Medir, que se celebra a Gràcia, Sarrià, Sant Gervasi, Sants, Ciutat Vella i Sant Cugat, s’ha convertit en tot un referent que festers, aplegadors de caramels, passavolants i fotògrafs viuen intensament. Ara, un conjunt de fotografies de la festa ocupen les pàgines d’aquest llibre per descobrir el que ha estat entre els anys 1900 i 1980, mostrant amb tot el rigor històric la seva evolució en el temps, com també els costums socials, religiosos o polítics que ha experimentat en aquest període.


Dijous 21 d’abril

Entrega de premis de concurs literari Vila de Gràcia


Diumenge 19 de juny

Concert de Sant Medir
Amb motiu del Dia Internacional de la Música, se celebrarà el concert de Sant Medir a la plaça de la Vila de Gràcia. A concretar encara les actuacions que s’hi faran, però es pretén tenir la participació d’algunes corals de Gràcia.Actes anteriors

Diumenge 20 de febrer

Festa del Pregó
10.30 h: Concentració dels banderers de les colles a la plaça de Trilla, on es troba el monument a les Colles de Sant Medir. Ofrena floral amb motiu de l’inici dels actes de Sant Medir 2022.
11 h: Activitats, tallers i passejada a cavall a la plaça de la Vila de Gràcia.
11.15 h: Cercavila encapçalada per les banderes de les Colles de Sant
Medir.
12.40 h: El pregonet, acte sorpresa a càrrec dels més petits
12.45 h: El pregó, des del balcó de la seu del districte de Gràcia, a càrrec d’Àlex Cano, capità del primer equip masculí del Club Esportiu Europa.


Del 21 de febrer al 6 de marc


Els comerços dels districtes de Gràcia, Sarrià – Sant Gervasi i Sants-Montjuïc lluiran els seus aparadors guarnits amb motius de Sant Medir. L’entrega de premis serà el dia 28 de febrer i al web de Sant Medir hi trobareu el llistat de comerços.


Diumenge 27 de febrer


38a pujada a peu a l’ermita de Sant Medir
8 h: Sortida des de la plaça de Trilla i ofrena al monument de les Colles de Sant Medir.
Com cada any, de camí a l’ermita, es retrà homenatge a en Josep Vidal i Granés, fundador de la festa, al cementiri de Sant Genís dels Agudells. Un cop a l’ermita, trobada de tots els participants i ofrena floral.