La festa de Sant Medir torna als carrers de la Vila de Gràcia amb un ambient festiu propi de les edicions anteriors a la pandèmia. L’any passat la festa es va celebrar de forma simbòlica perquè no es va poder fer amb normalitat a causa de la covid. Aquest diumenge s’ha donat la benvinguda a l’edició 192 de la festa de Sant Medir amb una ofrena floral i una cercavila de les colles de Sant Medir acompanyada de les colles de cultura popular de Gràcia. Al migdia s’ha fet el pregó i el pregonet, un nou pregó fet per infants, a la seu del districte.

Alex Cano, de l’Europa, pregoner d’enguany

Aquest Sant Medir 2022 l’encarregat de fer el pregó ha estat Àlex Cano, capità del primer equip masculí de futbol del Club Esportiu Europa, molt lligat al barri de Gràcia. El jugador, que fa 13 temporades que està al club, és el segon jugador que ha fet més partits a l’Europa i ja ha passat la xifra dels 400 partits jugats. Al seu pregó ha parlat dels valors de respecte tant al terreny de joc com als carrers.

El pregonet, la novetat

La novetat d’enguany, a part de la interpretació dels pregons en llengua de signes, ha estat el pregonet, un pregó fet per infants. Des de la Federació de Colles de Sant Medir volen donar veu als nens, perquè “són els protagonistes i els que gaudeixen més de la festa”. Els pregoners han estat de dos nens de 5è de primària de l’Escola Nou Patufet, molt arrelada al barri de Gràcia.

El 3 de març tornaran els caramels

L’any passat els caramels es van donar en bosses de plàstic i no es van llançar des de les carrosses. El 3 de març, dia de Sant Medir, tornarà la presencialitat de la rua i tornaran a llançar-se caramels als carrers de Gràcia. En total, seran 24 tones de caramels. Una xifra lluny, però, de les 40 tones que van llançar-se l’última edició, el 2020. Hi participaran 16 de les 24 colles de Sant Medir.

El correfoc dona el tret de sortida a la festa per primera vegada

La nit de dissabte ja va preparar la jornada festiva de celebració de Sant Medir. Un correfoc amb diferents colles de diables i tabalers va sortir del carrer de Nil Fabra amb Gran de Gràcia i va recórrer l’artèria del barri entre exhibicions de fosc i coreografies sonores dels timbals. Un cop arribats a la plaça de la Vila van fer una actuació grupal totes les colles juntes.