(ACN) El Cirque du Soleil torna amb un espectacle nou després de dos anys d’aturada per la pandèmia. Es diu ‘Luzia’ i es podrà veure des del 17 de març en una gran carpa instal·lada a l’Hospitalet de Llobregat. 

El director escènic de la companyia, Daniele Finzi Pasca, ha assegurat aquest dimecres que la companyia torna amb un “entusiasme molt gran”. En una entrevista amb l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Finzi Pasca ha celebrat que la família del Cirque du Soleil s’hagi pogut retrobar i reunir-se de nou amb el públic.

La nova producció es defineix com un “cant d’amor” a la cultura mexicana i, segons el seu creador, s’entendrà de forma “molt precisa” a casa nostra. Finzi Pasca ha afirmat que a Catalunya serà més fàcil de comprendre els “colors, la màgia i el sentir de Mèxic” que en altres països europeus. L’espectacle planteja una proposta que busca allunyar-se de les qüestions més folklòriques de la cultura mexicana per centrar-se en la màgia “i els petits detalls”. Durant l’entrevista, el director d’escena ha dit que tornar a obrir la carpa al públic representa “una festa” i que tota la companyia està “molt feliç”.

Pluja dins de la carpa

Tot i no voler revelar les sorpreses que amaga l’espectacle, Finzi Pasca ha explicat a l’ACN que no hi faltaran els acròbates i els artistes “increïbles” que la companyia busca a arreu del món. També s’ha fet un salt tecnològic i s’ha aconseguit fer ploure a l’interior de la carpa. “Hi ha aigua que cau de tot arreu i ho pinta tot. L’aigua cau d’una forma diferent”, ha expressat.

La 38a producció

‘Luzia’ és la 38a producció del Cirque du Soleil i es va estrenar per primera vegada el 2016. L’espectacle es presenta com el Mèxic de “somni” i promet “impressionants acrobàcies i grans sorpreses visuals”. L’espectacle convida el públic a submergir-se en un viatge oníric a través d’un món vibrant i sumptuós suspès en algun punt entre la realitat i la irrealitat.