La diada de Sant Medir va ser una de les últimes festes populars multitudinàries que es van fer abans que esclatés la pandèmia. Aquest any, la festa no es podrà celebrar com sempre, tot i això hi haurà actes simbòlics per mantenir viva la tradició més dolça.

Una festa sense cercaviles

El 3 de març serà impossible veure les tradicionals cercaviles i el llançament de caramels del miler de romeus que participen en Sant Medir. “Amb el que hi ha és inviable fer la festa de Sant Medir com a tal, perquè òbviament llançar caramels ara al carrer no té sentint i massificar els carrers tampoc, per tant el més lògic és no celebra-ho“, explica Josep Antoni Torralba, president de la Federació de Colles de Sant Medir.

Actes simbòlics, caramels i guarniments

Serà una diada diferent, però amb actes simbòlics. Per això, s’ha organitzat un concurs d’aparadors i es fa una crida al veïnat a guarnir balcons i portalades. A més, des de la Federació es faran materials com banderoles, perquè qui ho vulgui les pugui anar a buscar i participar en la festa. Enguany, les 24 colles s’hauran d’oblidar dels cavalls, els camions i les tones de caramels de cada any, però des de la Federació asseguren que la festa es respirarà a la Vila. El president explica que repartiran caramels embossats a escoles, centres de dia i centres cívics.

Com a mínim, que els nens i la gent gran, que també són dels nostres grans seguidors, puguin tenir els caramels com cada any.
Josep Antoni Torralba, president de la Federació de Colles de Sant Medir

Pregó en línia de la Penya Regalèssia

Tot i les limitacions per la crisi sanitària s’ha intentat respectar les tradicions, com la presentació del cartell en línia, la benedicció dels caramels a la parròquia de Sant Joan i el pregó, que serà aquest diumenge, 28 de febrer. L’acte es farà a la seu del districte de Gràcia en línia pel canal de YouTube de la Federació i amb aforament reduït. El tret de sortida de la dolça festa anirà a càrrec de la Penya Regalèssia de Sant Cugat i el traspàs de la bandera de la Federació el farà la colla El Timbaler del Bruc a la colla Els Amics.

Tot i tenir una festa deslluïda per la crisi sanitària, la Federació de Colles de Sant Medir té algun acte a la recambra i treballa per endolcir la diada amb alguna sorpresa inesperada.