El Gran Teatre del Liceu ha confirmat que la soprano russa Anna Netrebko no cantarà al concert del 175 aniversari de l’entitat, després que aquest dimecres l’artista anunciés en un comunicat que s’allunyava dels escenaris “temporalment” com a resposta a la invasió militar que el seu país ha fet a Ucraïna. “M’oposo a aquesta guerra sense sentit i demano a Rússia de posar fi ara mateix a aquest conflicte bèl·lic, per poder salvar-nos tots”, assegura Netrebko. Creu que “no és el moment de fer música i actuar” i creu que el seu públic respectarà la decisió.

L’esdeveniment en què havia d’actuar la soprano segueix programat per al 3 d’abril i la direcció del teatre afirma que treballa “intensament en la millor alternativa artística possible” per celebrar-lo.

‘El cant dels ocells’ abans de les funcions

El Liceu també ha fet un comunicat arran de la situació que viu Ucraïna en què ha reiterat el “compromís a favor de la pau i el rebuig a la guerra”. La institució es reivindica com un “espai d’art i pacifisme”. Per aquest motiu ha anunciat que, a partir d’aquest dijous, un violoncel·lista de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu interpretarà ‘El cant dels ocells’ abans d’iniciar totes les funcions de ‘Pelléas et Mélisande’ i ‘El monstre al laberint’ per “homenatjar totes les víctimes en el conflicte”.

Durant la interpretació d”El cant dels ocells’ es projectarà una frase de l’òpera ‘Pelléas et Mélisande’: “Si jo fos Déu, tindria pietat del cor dels homes” (Arkel, ‘Pelléas et Mélisande’, escena I, acte IV).