L’alcaldessa de Barcelona i candidata de BComú a les eleccions municipals 2023, Ada Colau, i la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, han protagonitzat aquest dissabte al migdia un acte conjunt al Palau de Congressos per donar impuls a la candidatura de Barcelona en Comú per guanyar les eleccions a la ciutat. Ambdues ja van coincidir a Barcelona al gener, moment en què Díaz va presentar el seu projecte polític, Sumar, a la ciutat.

Colau i Díaz han estat rebudes amb una gran ovació i han recorregut el passadís central del Palau de Congressos entre els aplaudiments dels assistents. La número sis de la llista de Colau als comicis municipals, Jess González, és qui presenta l’acte, que ha començat amb actuacions.

L’alcaldessa, en el seu discurs, ha reivindicat que cal un govern de coalició progressista: “Ens presentem per guanyar i jo ser l’alcaldessa d’un tercer mandat d’un govern progressista fort que no aturi el canvi i impedeixi cap marxa enrere”. Ada Colau ha destacat que “necessitem guanyar Barcelona” i ha fet una crida, davant d’unes “eleccions molt disputades”, a “tothom que ho vulgui i vingui d’on vingui” a “mobilitzar-se per defensar una Barcelona justa, valenta, verda i feminista”.

Ada Colau ha sentenciat quan ha afirmat que Barcelona en Comú és “l’única garantia d’un govern progressista que mantingui la prioritat en inversió social, el parc de lloguer social i que s’enfronti a l’especulació”.

Díaz critica el model de Trias

Yolanda Díaz ha estat rebuda amb crits de “presidenta” i en la seva intervenció ha assegurat que ara vol que “també guanyem Barcelona”. La ministra ha descrit la ciutat com una que “mira al futur, que és una referència, moderna, una ciutat que és Ada Colau i Barcelona en Comú”. A més, Díaz ha destacat polítiques impulsades en el mandat de Colau, com ara el dentista municipal o Barcelona Energia.

La ministra ha adreçat unes paraules a Xavier Trias, candidat de Junts: “S’han acabat les lleis de l’austeritat, el model de la dreta en què només hi ha municipalisme si es privatitzen els serveis”.