Algunes persones han decidit avançar-se un dia a la gran festa de Sant Jordi, que se celebra diumenge, 23 d’abril. També és el cas d’algunes llibreries, com la Nollegiu del Clot. Aquesta emblemàtica llibreria de barri ha habilitat una gran paradeta a la plaça de l’Oca i molts usuaris l’han visitada.

Si divendres ja hi havia molts lectors que van passar per llibreries per mirar-se els llibres que comprarien per Sant Jordi, aquest dissabte ja s’estan avançant les vendes. Alguns ciutadans expliquen que diumenge seran a Girona o altres indrets i, com que no viuran l’ambient de Sant Jordi a Barcelona, han decidit aprofitar que ja hi ha algunes paradetes per fer les primeres compres. D’altres, en canvi, asseguren que els hi va bé per anar mirant i, d’aquesta manera, poder emportar-se algun exemplar sense tanta angoixa i evitar d’aquesta manera les grans aglomeracions.

També és el cas d’algunes famílies amb nens, que aprofiten aquest dia previ per fer les compres i deixar diumenge, només, per gaudir de la jornada i passejar pel centre de la ciutat. Des de Nollegiu destaquen que és important poder avançar-se, ja que normalment el 60 % de les vendes les confien a un únic dia. D’aquesta manera, creuen que poden espaiar el servei i assumir-lo d’una manera més tranquil·la. També creuen que és una bona manera de poder arribar a més clients i millorar les vendes.