El festival Raval (s) arriba a la setzena edició. Diferents activitats omplen espais emblemàtics del barri amb una programació variada proposada per les diferents entitats. Cada  any i de manera consensuada trien la temàtica. Enguany “Les diferents formes que adopta el racisme” és el fil conductor de les activitats i tallers organitzats en aquesta trobada cultural, que s’ha convertit en una cita obligada per a les entitats del barri.

Reflexions i tallers al voltant del racisme

El festival Raval(s) s’ha consolidat com una de les manifestacions culturals i socials amb més participació d’entitats del barri. Aquest any el lema és: “Les diferents formes que adopta el racisme”.

En Juan Pedro Diotaiuti, tècnic de cultura de la Fundació Tot Raval explica que “aquest festival el fan les entitats que treballen al barri i decideixen el tema de cada edició. Aquest any han decidit parlar del racisme, perquè sense voler som racistes, encara que siguin petites accions, i això és el que volíem, conèixer persones de tot arreu i que siguin ells i elles els que ens parlin d’aquesta realitat perquè encara avui dia hi ha racisme a tot arreu”.

Raval(s): aparador d’entitats i punt de trobada

Per les entitats del Raval ser-hi presents és una manera de donar-se a conèixer però sobretot l’oportunitat de compartir experiències i coneixements. Això és el que ha portat a la Roberta de Carvalho, de l’entitat Territoris Oblidats, a participar dos anys seguits. “Participar en un projecte comunitari i poder també dialogar i transmetre el nostres saber, però també, rebre el saber de la gent, dels veïns i veïnes del Raval”.

Altres entitats mostren, en aquest festival, què fan i proposen activitats i tallers per aprofundir en el tema de cada edició. Aquest és el cas de Colectic, tal com ens explica en Pep Olivares, dinamitzador de l’entitat. “La gent pot dir una mica com estava fet el barri abans, poder fer una diagnosi també de què és el que hi ha ara i també aquesta activitat pot servir perquè la gent digui com li agradaria, com podrien construir el barri que els agradaria”.

Diferents espais del Raval acolliran, fins diumenge vinent, l’àmplia programació preparada de manera directa per una seixantena d’entitats tot i que al festival en col·laboren més d’un centenar.