8 actrius mexicanes residents a Barcelona fan seu l’escenari de l’ Espai Escènic Joan Brossa amb ‘Mexicatas’. Un muntatge humorístic que va sorgir d’una trobada casual de dues de les intèrprets amb Sergi Belbel.

Una obra amb dramatúrgia de Sergi Belbel i direcció d’un estret col·laborador, Antonio Calvo, a partir de vivències de 8 mexicanes. Actrius llicenciades en la mateixa escola de teatre de Ciutat de Mèxic, però totes, menys una, residents a Barcelona. Dues van anar a trobar Belbel quan feia una conferència a la sala Beckett i li van dir: ‘volem que ens facis una obra’.Les actrius van escriure unes 300 pàgines de les quals Belbel en va fer el buidat per una obra d’una hora i quaranta-cinc minuts.

Mexicanes o catalanes?

Així va néixer la companyia Cor de Maguey i el seu  ‘Mexicatas’, un curiós experiment escènic amb una poderosa veu femenina i molt d’humor. S’estructura en 12 esquetxos independents, que parlen de tants temes com hi ha a la vida, però amb la qüestió identitària planant per damunt de tot plegat. Què se sent com a forana i com es veu la societat d’ acollida. Mexicatas’ va sorprendre gratament a la Fira de Tàrrega, on es va estrenar al setembre,  i ara farà una vintena de funcions a la Brossa entre el 7 de novembre i el 2 de desembre.