El Festival de Cultura Raval(s) omple, cada novembre i durant quatre dies, els principals carrers i espais del barri amb multitud d’activitats. Es tracta d’un festival de cultures organitzat amb la col·laboració i participació de la comunitat del Raval. En la primera edició hi van participar una desena d’entitats i, aquest any, ja en són 120.

Alumnes de diferents escoles del Raval participen al taller de capoeira que l’Associació Capoeira Palmares ha fet en el marc del Raval(s). Aquesta iniciativa va començar el 2002 i des dels inicis ha comptat amb la participació d’aquesta entitat.

El professor i coresponsable de Capoeira Palmares, Quirze Serradell, creu que “aquesta activitat els aporta sobretot una vida amb salut, una vista esportista, una vida més sana. Molts nens són de països on la música realment està molt inserida a la societat. Llavors tenen molt a dins la música. Aquí sempre surts molt content perquè et fan molt de cas i els agrada molt perquè va molt amb ells”.

Millorar la imatge del Raval

La plaça de les Caramelles ha acollit també un taller de fotografia, activitat pensada perquè el jovent del barri es conegui. Juan Pedro Diotaiuti, tècnic de Cultura de la Fundació Tot Raval, indica que amb activitats com aquesta “treballem la coneixença entre alumnes de diferents centres que troben aquest espai per conèixer-se i per entaular una relació ni que sigui durant hores, i després donar a conèixer entitats i col·lectius que fan aquests tallers de manera gratuïta per a la canalla”.

El Festival de Cultura Raval(s) va néixer fa 15 anys per millorar la imatge del barri a la resta de la ciutat.