La Xarxa Espanyola d’Escoles de Música, de la qual forma part el Taller de Músics, fa un crit d’ajuda pels efectes devastadors que està tenint la pandèmia del coronavirus en els centres privats. Les escoles musicals han fet un comunicat i han iniciat una campanya a Change.org en la qual reclamen iniciatives urgents de l’Aministració per tal de no abaixar la persiana pel tancament imposat per l’estat d’alarma.

Sense ingressos durant el confinament

Els centres d’educació musical expliquen que només tenen ingressos provinents de les quotes de l’alumnat i, des de l’inici del confinament, han deixat de guanyar diners. A més, desconeixen amb precisió quan es podrà reprendre l’activitat lectiva, ni amb quines condicions s’haurà de fer. Per això, reclamen a les administracions que posin fil a l’agulla i rescatin aquest sector, que asseguren que és fonamental per al món cultural. “No hi ha espectacles sense artistes i no hi ha artistes sense escoles que els formin”, diuen en el comunicat.

Més diners i rebaixa de l’IVA

La Xarxa Espanyola d’Escoles de Música demana a l’Estat i les comunitats autònomes que estableixin una línia de concertació de l’escoles i ajudes directes que evitin els tancaments i que permetin l’adaptació a la nova realitat sanitària. També volen que es concedeixin beques perquè l’alumnat no deixi els estudis per la situació econòmica familiar. A més, les escoles de música incideixen en la necessitat de rebaixar l’IVA cultural del 21 al 4 % i que el Govern declari la cultura com a bé social i de primera necessitat, tal com han fet països com França, Alemanya o Portugal.