Foto: Xènia Gasull

El mes de desembre passat, Txarango va anunciar que plegava. Després de 10 anys dalt dels escenaris traurien un quart disc i farien una gran gira de comiat amb la qual dirien adeu: El Gran Circ. Aquesta gira, que preveia una trentena de concerts, havia de començar d’aquí a ben poc i allargar-se fins a principis del 2021, però la situació de crisi actual provocada pel coronavirus fa impossible la realització d’aquests concerts, al menys, tal com estaven plantejats:

“Igual que ha passat amb la vida i el dia a dia de pràcticament tothom, la crisi de la covid-19 ha fet saltar pels aires tots els nostres plans.”

La banda del ripollès ha explicat a través d’un comunicat al seu web que el fet que el govern no hagi donat cap mesura concreta pel món de la música en directe fa que no tinguin cap horitzó de previsió on agafar-se. És per això que s’han vist obligats a cancel·lar la gira d’El Gran Circ que havia de començar les properes setmanes, si més no, tal com estava prevista. I és que es tracta d’una gira molt complexa, en la qual portaven més d’un any treballant, amb moltes especificitats que la fan pràcticament impossible de traslladar en el temps.

Tot i així, la banda assegura que estan treballant per veure en què poden reconvertir aquesta gira, tot i que de moment, ningú no sap com ni quan es podran dur a terme esdeveniments musicals en directe. La intenció és programar nous concerts per acollir totes les persones que ja tenien la seva entrada per aquesta gira, tot i que també retornaran els diners a qui ho prefereixi.

“La salut del públic i de totes les persones implicades en els nostres concerts són la nostra prioritat absoluta. Aprofitem aquestes paraules per enviar una gran abraçada confinada plena dels nostres millors desitjos.”

Txarango ja havia estat notícia les darreres setmanes, quan va ser un dels primers grups (juntament amb Sopa de Cabra i Els Catarres) que va decidir no participar al Concert als balcons promogut per l’Ajuntament de Barcelona, que s’havia de celebrar el 9 de maig a Barcelona. El grup va considerar que el cost de l’esdeveniment era molt elevat i que aquests diners es podrien destinar a iniciatives més regeneratives i sostenibles pel sector de la música, on hi ha molta gent que està patint. Finalment, l’Ajuntament va decidir no celebrar el concert, tot i defensar que era “una iniciativa preciosa”.

La banda tampoc no va poder celebrar el ja típic concert de Sant Jordi, que feia des de fa vuit anys a la plaça de Sant Felip Neri i on sempre cantaven ‘Amagada primavera’.

El festival Clownia, posposat al 2021

El festival Clownia, que s’havia de celebrar a finals de juny, tampoc no es farà. En aquest cas, el festival no es cancel·la sinó que es posposa per a l’any vinent. Les entrades adquirides per l’edició d’enguany seran igualment vàlides per l’edició del 2021, i el grup ha demanat que la gent les conservi per donar suport al festival, però qui ho vulgui, també podrà recuperar els diners. El que no queda clar, és si Txarango mantindrà el concert que tenia previst per al Clownia d’aquest any, i el farà també l’any vinent.

El quart disc de Txarango sortirà el 19 de juny

Al mateix comunicat en què la banda ha anunciat la cancel·lació de la seva gira i l’aplaçament del festival Clownia, també han donat una bona notícia: el disc que havia d’acompanyar la gira El Gran Circ sí que veurà la llum i ja té data de sortida: el proper 19 de juny. Ara bé, només ens han dit això. Per saber més notícies sobre aquest quart àlbum de la banda, caldrà esperar.