TXELL BOTEY, actriu "Explica un conte de Michael Ende que es diu 'L'endrapasomnis'. El fem amb La Tresca i La Verdesca perquè està la música en directe aquí al SAT. Explica la història d'una nena que no pot dormir perquè té malsons, una cosa que passa ben habitualment a cada família. La cosa s'accentua perquè, a més a més, és la princesa del país de la Bona Son i representa que els habitants del país de la Bona Son han de dormir molt bé i que el rei ha de dormir fantàsticament bé i la princesa també. I llavors això es converteix en una mena de problema d'estat i el pare doncs ha de buscar una solució per guarir el mal de la seva filla." "És un espectacle molt pensat per als nens perquè és un conte molt bonic per nens, però té com una lectura molt directa cap als pares i llavors als pares els enganxa d'una altra manera. Hem volgut tornar a fer parada a Barcelona perquè l'any passat vam acabar omplint el teatre i ens semblava que encara hi havia molta gent que volia veure 'L'endrapasomnis'."

Es va estrenar l’any passat al Sant Andreu Teatre i ara torna per satisfer als que es van quedar sense veure’l. ‘L’endrapasomnis’ s’inspira en el conte de l’alemany Michael Ende, autor de ‘La història interminable’, però la companyia Teatre al Detall hi ha donat la volta per parlar de les relacions entre pares i fills, i de les necessitats que tots tenim de sentir-nos acompanyats. La història s’esdevé al país de la Bona Son, on la princesa Dormissona no pot dormir i, tot i consultar amb els metges, els seus pares no hi troben cap remei.

Més de 25.000 persones ja han vist aquesta obra de teatre que s’acompanya amb música en directe. La banda sonora va a càrrec de La Tresa i la Verdesca, una formació especialitzada en espectacles musicals familiars des de fa 18 anys.