El festival Llum BCN ha ampliat enguany la diversitat d’escenaris i espectacles, i ha dissenyat tres itineraris a seguir per facilitar la visita. Tres colors diferents (el blau, el vermell i el taronja) guien els assistents al llarg de totes les instal·lacions i projeccions. El primer itinerari, ‘Mar’, té nou parades: comença al Palau Bru, amb la mostra ‘Muralla al mar’, i acaba a la plaça Sant Jaume amb l’espectacle ‘Dansem amb la llum’; el segon, de color vermell i anomenat ‘Catedral’, s’inicia a la plaça de Sant Jaume i finalitza a La Casa dels Entremesos amb l’exposició “A cor obert”; i el tercer, el més curt, passa pel carrer de Montcada amb les exhibicions ‘Metre i Mig’ i ‘Anhel’.

Amb el treball de diferents professors i alumnes d’escoles de disseny, interiorisme, arquitectura i il·luminació de la ciutat, es busca crear sensacions per interactuar amb el públic tot enllaçant llegendes, tecnologia i història. Tot plegat jugant amb diferents elements arquitectònics.

A més, l’Institut de Cultura organitza un cop més un concurs de fotografia a les xarxes socials on anima tothom a compartir les seves fotos de les Festes de Santa Eulàlia a Twitter o Instagram amb les etiquetes #LlumBCN16 i #SantaEulàlia16.

Entre els 11 espectacles i les 14 instal·lacions en patis transformats, destaquen ‘Axioma’, una atracció de mapatge 3D format amb imatges de dues dimensions, i ‘Dansem amb la llum’, una altra novetat d’aquest any que integra làsers i pèndols.