"Aquí es celebración del nuevo año de China." "Es la llegada de la primavera, la gran fiesta, la más grande." "Año del mono nos trae mucha suerte, alegría, muy felices."

La Festa de la Primavera amb què es dóna la benvinguda a l’any nou és la més important i significativa del calendari tradicional xinès. Com que aquest calendari es regeix pel cicle lunar, l’Any Nou es mou sempre entre el 21 de gener i el 21 de febrer del calendari gregorià. L’any 4714 del calendari tradicional xinès va arribar dilluns passat, però els xinesos allarguen aquesta Festa de la Primavera o dels Fanalets Vermells durant un parell de setmanes i la gran celebració a Barcelona s’ha fet aquest matí.

La rua ha sortit del Parc de l’Estació del Nord amb la participació de les entitats, escoles i associacions xineses, que llueixen vestits tradicionals i porten tota mena de dracs i màscares. Aquesta explosió de llum, so i color, en què no ha faltat tampoc la pirotècnia, aglutina públic de diferents cultures i de totes les edats. La comitiva recorre l’avinguda de Vilanova, els carrers de Roger de Flor, Ribes, Nàpols, Ausiàs Marc, passeig de Sant Joan i passeig Lluís Companys, guarnits amb fanals vermells. Els xinesos són molt supersticiosos i aquest color representa l’abundància i la prosperitat ja que es diu que espanta els esperits juntament amb el so dels tambors.

L’astrologia xinesa divideix el calendari en 12 cicles anuals d’animals, popularment conegut com el zodíac. L’any del mico que acabem d’encetar és tradicionalment un període convuls i amb canvis, tot i que pot ser molt bo per a aquelles persones que tinguin la capacitat d’adaptar-s’hi ja que també simbolitza sort, alegria i felicitat. D’aquest any se n’esperen també bones oportunitats per als negocis.