SERGI OSETE, membre dels Diables de les Corts "Des de fa dos anys que van fer la convocatòria, a nosaltres ens engresca molt perquè podem participar a les festes populars de la ciutat, perquè particpar a festes al nucli antic de la ciutat no és una cosa habitual per a nosaltres."

El correfoc ha estat a càrrec dels Diables de la Quinta Forca, els del Gòtic, els Tarascaires i els del Casc Antic, que han sortit acompanyats del Drac, la Víbria, la Tarasca i altre bestiari de foc que els acompanyen. El seguici ha sortit de la plaça Nova, ha avançat pels carrer dels comtes de Barcelona i ha acabat al pla de la Seu. En aquest moment, totes les colles han encès les forques a la vegada i han fet un espectacle conjunt de trons i flamarades que no ha deixat indiferent a ningú.

Però una mica abans, a les 18.30 h, els diables petits s’han encarregat d’anar fent boca amb el correfoc infantil, que ha sortit des de la plaça Sant Jaume per acabar a la plaça Reial.

El foc ha estat només un dels centres d’atenció d’aquest dissabte. Altres activitats que s’han fet són l’actuació dels geganters i els tabalers, encarregats de continuar amb la festivitat de Santa Eulàlia la tarda d’aquest dissabte. Els més petits han deixat pas als adults per fer una mostra de la cultura popular i escalfar motors abans de començar amb el correfoc.

A les 16 h, amb els gegantons adults ha començat la novena ballada i cercavila de gegantons. Una comitiva presidida per la gegantona Laia, en Perot lo Lladre, els gegantons del Pi o els de la Barceloneta, entre d’altres, ha sortit de la plaça Comercial fins arribar a la plaça de Sant Jaume.

Més tard, a les 17 h, els tabalers de les colles de Diables i Bestiari de Foc s’han trobat a la plaça del rei per fer sonar amb força la cinquena trobada de tabalers. A partir d’aquí s’han dividit en dues cercaviles per recórrer els carrers dels centre i, finalment, retrobar-se a la plaça Reial. Tot plegat, una jornada carregada d’activitats i de cercaviles abans de l’últim dia de la festa major d’hivern, que serà aquest diumenge.