Són Ghost Transmission, un grup de Xàtiva que fa música pop amb molta reverberació de guitarres. Tenen un disc i ja treballen en el segon. És el primer grup que ha actuat al festival Emergències, un espai dedicat en exclusiva als grups novells. TATXO, guitarra i veu "En els festivals grans és evident que ells necessiten utilitzar sempre els noms que estan consolidats per vendre entrades però moltes vegades no s'ofereixen oportunitat a grups que estan començant i que els va prou bé. Aleshores això, que únicament siguin grups emergents crec que és una necessitat i que n'hi hauria d'haver més." Aquesta és la vuitena edició del festival. En total hi tocaran fins a nou grups, la majoria de l'estat espanyol però també hi ha presència internacional amb un grup de París i un de Guatemala. SERGIO SILVA, director d'Emergència! "El baremos uno se podría pensar que te estrujas los sesos a ver que haces estudiar... Sí que es cierto que escucho mucho la radio y miro por internet pero sobretodo hay que estar pendiente de lo que la gente va diciendo. Quizás a veces es más poner la oreja de lo que escucha la gente para saber donde está la emergencia. " L'any passat hi van haver prop de 900 assistents i els organitzadors esperen, com a mínim, igualar la xifra i consolidar-se com a cita musical.

Ghost Transmission ve de Xàtiva i ha estat el primer grup encarregat de fer vibrar el públic del festival Emergència!, que se celebra al CCCB fins a la mitjanit. Els han seguit els barcelonins Sara Fontán, els madrilenys Sorry Kate, els granadins Hölograma, els sevillans Beatlove i els gaditans Gente Mayor. També hi ha presència internacional amb el grup mig parisenc Des Âmes Libres i ROD V, de Guatemala.

En aquest cartell tots comparteixen la mateixa característica: són grups novells. Segons els organitzadors, es tracta de donar veu a noves propostes. Per triar-los, el director del festival, Sergio Silva, assegura que cal estar molt atent a les noves tendències: “Escolto molt la ràdio i miro Internet, però sobretot s’ha de posar l’orella i escoltar allò que diu la gent per saber on és l’emergència”.

A l’anterior edició hi van assistir prop de 900 persones. La vuitena edició del festival Emergència! espera acabar la nit igualant aquesta xifra i consolidar-se com a plataforma per a noves bandes.