L'estudi barceloní Onionlab fa els últims retocs a l'espectacle de mapatge de vídeo que aquest vespre s'ha estrenat a la plaça del Rei. Ja fa cinc anys que s'han especialitzat en les projeccions sobre façanes d'edificis, i avui estan especialment emocionats perquè, després de fer molts projectes a l'estranger, juguen a casa i amb el seu públic. Aleix Fernandez, director creatiu d'Onionlab: "Fins ara no hem tingut oportunitat de participar, generant i construint i dirigint un mapping que fos dirigit per el nostre públic natural que es el de Barcelona." El mapatge que han preparat per a aquesta ocasió té a més una dificultat afegida, les tres dimensions. El públic haurà de portar aquestes ulleres de colors per apreciar l'espectacle amb gran luxe de detalls, i pel que es pot veure a primer vista, els resultats són espectaculars. Jordi Pont, director artístic d'Onionlab: "El repte que ens trobem en un mapping en 3D es que és dificil que algunes coses que venen molt a prop de la càmera els ulls amb les ulleres aquestyes de colors doncs hi han coses que fan una mica de mal els ulls." L'estudi també està satisfet, perquè han pogut fer l'espectacle que volien. Diuen que des de l'Ajuntament els han donat llibertat absoluta per fer el projecte tal com l'havien ideat, ara fa dos mesos, quan van rebre l'encàrrec de fer-lo.

Després de cinc anys especialitzats en el mapatge de vídeo (és a dir, la projecció d’imatges en moviment a façanes), aquesta empresa ubicada al Poblenou ha estat l’encarregada de preparar l’espectacle que il·luminarà la plaça del Rei amb motiu del festival Llum BCN.

Durant els dies anteriors a la projecció, l’equip d’Onionlab ha treballat en la preparació d’un mapatge que amb una dificultat afegida, ja que es tracta d’un treball en tres dimensions. El públic requerirà unes ulleres de colors per poder apreciar l’espectacle amb tot detall.

El mapatge de vídeo que oferiran a la plaça del Rei es titula ‘Axioma’ i es projectarà cinc vegades entre les 19.30 h i les 23.30 h. Cada projecció tindrà una durada de vuit minuts.