La plaça de Sant Jaume s'ha omplert de castells de set durant la jornada de Santa Eulàlia, amb només tres excepcions: la Jove de Barcelona ha preferit assegurar tres castells de sis, mentre que els Castellers de Barcelona i la colla convidada, els Capgrossos de Mataró, s'han atrevit amb el 4 de 8. MIA CASTELLVÍ, cap de colla dels Capgrossos de Mataró: "Hem fet el 4d8 pràcticament sols amb petita ajuda de la Jove de Barcelona, que estàvem al costat i ens hem ajudat, però podíem fer el 4d8 sols i el mes de febrer fer castells de 8 pràcticament en solitari vol dir que som gent, que la gent està venint amb ganes." La jornada castellera ha estat a l'antiga: en lloc de rondes, cadascuna de les set colles s'organitza el temps i construeixen les formacions alhora. Santa Eulàlia obre la temporada castellera i enguany, els Castellers de Barcelona també han estrenat cap de colla. MERY MAÑANÉ, cap de colla dels Castellers de Barcelona "Em sento molt bé, molt orgullosa de la meva colla que han estat molt concentrats, les actuacions a l'antiga són una mica més complicades perquè com que no hi ha rondes no saps quan et toca tot va molt rodat. Però tothom era molt a lloc, molt concentrat, molt per la feina i realment ens ho han fet tot molt fàcil." Les set colles han desmuntat amb èxit tots els castells. I malgrat que tenien més d'una hora per fer-ho, només els han calgut 40 minuts per completar la diada de Santa Eulàlia.

Tot i que la diada ha començat tard, ha quedat enllestida en només 44 minuts perquè s’ha seguit una dinàmica a l’antiga, és a dir, diverses colles han fet les seves construccions simultàniament. L’any passat ja es va fer així i és un recurs emprat durant les jornades en què participen moltes colles.

A la diada han predominat els castells de set i només dues colles s’han atrevit a aixecar alguns castells de vuit, els castellers de Barcelona i els Capgrossos de Mataró. Ambdues colles s’han mostrat satisfetes d’aixecar un 4d8 la primera jornada de la temporada. ” fer castells de 8 pràcticament en solitari vol dir que som gent, que la gent està venint amb ganes”, diu el cap de colla dels Capgrossos de Mataró, Mia Castellví.

D’altra banda, els Castellers de Barcelona enguany estrenen també cap de Colla. Mery Mañaner ha debutat al capdavant de la formació. “Em sento molt bé, molt orgullosa de la meva colla, que han estat molt concentrats”, ha dit Mañaner.

Taula de castells

Castellers de Barcelona: 4d7A, 7d7, 4d8, 5d7, V5
Castellers de Sants: 4d7A, 7d7, 4d7, V5
Castellers de la Vila de Gràcia: 5d7, 7d7, 4d7A, P5B, 3P4
Castellers del Poble Sec: 4d7, 5d7, 3d7, V5
Castellers de la Sagrada Família: 4d7A, 5d7, 4d7, P5
Colla Castellera Jove de Barcelona: 7d6, 4d7, 3d6, 2P4(1xs)
Capgrossos de Mataró: 5d7, 4d8, 7d7, V5