El BAM es consolida com un festival de referència durant les Festes de la Mercè. Aquest dimecres s’ha presentat la programació del BAM de l’edició d’enguany. Se celebrarà del 20 al 24 de setembre i hi actuaran un centenar de grups en 11 escenaris diferents. Hi destaca especialment la presència d’artistes internacionals provinents de prop d’una vintena de països. Els grups locals, però, també hi tindran un paper protagonista: s’hi podranveure artistes consolidats i grups emergents.

Les dones hi guanyen protagonisme

Com en les darreres edicions, el sexe femení continua tenint una gran presència sobre l’escenari. Tant és així que del centenar de grups que hi actuaran, un 68 % estan encapçalats per dones. De fet, a les Festes de la Mercè 2019, la pregonera també serà una dona, Manuela Carmena. Pel que fa a les formacions sense un líder concret, gairebé la meitat compten amb dones i un 4 % estan formats íntegrament per artistes femenines.

Beirut, la ciutat convidada

Mercè Música i BAM prestaran una atenció especial a les propostes musicals procedents de Beirut, la ciutat convidada d’aquesta edició. Per acostar els ritmes libanesos a la ciutadania, s’hi han programat les actuacions de Tarek Yamani, que s’ha convertit en una estrella mundial després de guanyat la prestigiosa Thelonius Monk International Jazz Composers Competition als Estats Units. També pujaran a l’escenari els rapers Malikah o El Rass i la cantautora Tania Saleh.

Els concerts més destacats

Entre el centenar de bandes que actuaran durant la Mercè 2019, destaca l’actuació de dos grans grups del pop electrònic com La Casa Azul i Dorian, i dos grans formacions festius del panorama català com Oques Grasses i La Pegatina. Clàssics com el suec Jay Jay Johanson, els anglesos The Wedding Present o grups emergents com Nadia Rose o Conan Osiris són algunes de les propostes més remarcades del BAM. Oumou Sangaré, Chicuelo i Gay Su Akyol destaquen de la programació Mercè Música.

Pascal Comelade s’acomiada dels escenaris

Mercè Música acull dos concerts molt especials. La nit del 23 de setembre Pascal Comelade s’acomiadarà dels escenaris. Ho farà a l’avinguda de la Catedral acompanyat d’amics com Jaume Sisa, Gerard Quintana, Albert Pla o Pau Riba. També hi haurà l’il·lustrador Max, que dibuixarà en directe, el poeta Enric Casasses i Xavier Theros, que farà de mestre de cerimònies. Abans d’aquest acomiadament, Pau Riba actuarà al Moll de la Fusta amb un espectacle que recordarà els 50 anys de la publicació del disc ‘Dioptria’.