Autor: Dani Garcia

Com cada any des del 2007, Barcelona convida una ciutat a les Festes de la Mercè. La propera edició —que se celebrarà del 20 al 24 de setembre del 2019—, la ciutat convidada serà Beirut. La capital del Líban prendrà el relleu a Lisboa, convidada l’any passsat. Des d’aquest dimecres, una delegació de l’Institut de Cultura de Barcelona és a Beirut per teixir llaços institucionals i per decidir algunes de les actuacions que hi haurà durant les festes de la patrona de la ciutat.

Durant els cinc dies que duraran les celebracions, es podrà veure a Barcelona un tast de la cultura libanesa, amb espectacles de teatre, dansa, música i projeccions de cinema libanès.

Beirut i Barcelona

Beirut té moltes semblances amb la nostra ciutat. Ambdues comparteixen història amb la Mediterrània, una gastronomia semblant i algunes tradicions i costums que s’acosten. Són ciutats multiculturals i obertes a totes les realitats socials que existeixen. La capital libanesa, tal com passa a Barcelona, és seu d’una escena creativa i jove molt potent. Per totes aquestes casuístiques, Barcelona convida Beirut a les festes de la ciutat i aquests dies es decideix com i a través de quins espectacles de teatre, música o dansa es mostrarà la barreja entre tradició i modernitat d’una cultura singular i amb la qual Barcelona vol mantenir i enfortir vincles d’amistat i cooperació.

Des que Barcelona convida una altra ciutat per la Festa Major, hi han participat: Medellín (2007), Quito (2008), Istanbul (2009), Dakar (2010), Sant Petersburg (2011), Mont-real (2012), Viena (2013), Estocolm (2014), Buenos Aires (2015), París (2016), Reykjavík (2017) i Lisboa (2018).