Sant Valentí 2024

El dia de Sant Valentí 2024 és una festivitat molt esperada per a moltes parelles. Com la diada de Sant Jordi a Catalunya, molts països europeus com Àustria, França o Bèlgica celebren el dia dels enamorats fent diversos regals, com flors i altres objectes, amb l’amor de rerefons. Però per què se celebra Sant Valentí 2024? Què és aquesta celebració i en quina data cau?

Et detallem a continuació quan és Sant Valentí 2024 i els motius de la celebració. Ja t’avancem que la festivitat se celebra sempre el mateix dia de l’any, amb motiu del dia dels enamorats.

Quan és Sant Valentí 2024?

El 14 de febrer està marcat al calendari com el dia dels enamorats o dia de Sant Valentí. Les formes de celebrar aquesta data són molt diferents i varien en funció del país. Per exemple, al Japó les dones regalen xocolata a les seves parelles.

Els Estats Units és un dels països con el dia de Sant Valentí és més important en el seu calendari, amb milions de persones que regalen obsequis a les seves parelles com flors, dolços, targetes, joies o altres obsequis. Una cultura similar tenen a països europeus com el Regne Unit i, amb menys intensitat, a Espanya o França.

Per què se celebra Sant Valentí? L’origen de la festa

Una barreja de llegendes expliquen l’origen de Sant Valentí. Tal com explica l’historiadora Eva Romeira a Europa Press, “no està del tot clar qui va ser Sant Valentí perquè hi va haver diversos sacerdots amb aquest nom”. L’experta apunta, però, que durant l’Imperi romà, l’emperador Claudi II, va prohibir als joves casar-se. Va ser aleshores quan Valentí, un sacerdot cristià, va saltar-se la prohibició i va seguir casant parelles joves. Com a conseqüència, el van condemnar a mort.

Durant l’edat mitjana, i després que el papa Gelasi I instaurés el 14 de febrer com el dia de Sant Valentí en homenatge al sacerdot, es va començar a vincular aquesta festivitat amb l’amor.