(ACN) El Palau Robert ha inaugurat aquest dimarts l’exposició “Núria Feliu al Palau (Robert)”, que es podrà veure fins al 19 de maig. La mostra, amb un guió de Julià Guillamon, busca trencar amb la imatge de Feliu com “la tieta de Catalunya” i reivindicar els 50 anys de carrera musical de l’artista barcelonina, que va morir el juliol del 2022.

“Intentem reflectir tot el que ella va fer durant la carrera professional”, explica el comissari de l’exposició, Òscar Dalmau, “des del Mercat de Sants, on interpretava en el seu primer escenari, passant per la carrera teatral i fins al salt a la música”, ha assenyalat. Segons Dalmau, l’exposició reivindica Feliu com a icona davant de les noves generacions, que només en recorden l’última etapa professional, amb aparicions “com a col·laboradora de televisió”.

Tota una vida d’artista i activista

En un recorregut per cinc ambients, la mostra s’endinsa en la vida i obra de l’artista i aborda els seus orígens artístics en el teatre i la seva eclosió i consagració musical primer com a dama del jazz —amb actuacions memorables amb Tete Montoliu— i després com a capdavantera dels musicals i la recuperació dels gèneres populars, sent part activa de la vida cultural i social del seu temps. L’exposició també repassa com el nom de l’artista singular es relaciona amb la reivindicació de la música viva, la defensa de la llengua, els moviments socials de barri i la lluita antifranquista.

L’exposició recrea un particular escenari on el visitant se sent entre bambolines i està farcida de produccions audiovisuals, retalls de diari, pòsters, fotografies, cartells i anuncis. Entre el material inèdit que s’hi pot veure hi ha programes dels arxius de Televisió Espanyola de l’any 1971 amb Feliu cantant en anglès al costat del trio de Tete Montoliu o cantant i tocant el piano.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a