plaça Sant Jaume

L’alcaldessa, Ada Colau, ha explicat que l’Ajuntament de Barcelona treballa per mantenir les Festes de la Mercè tot i que caldrà adaptar-les a la situació sanitària del moment i amb les distàncies i aforaments que dictin les autoritats sanitàries. “Amb aglomeracions no podrà ser”, ha admès Colau en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha dit que “ens hem d’oblidar de les massificacions durant un temps llarg, potser un any”.

S’haurà de trobar solucions, doncs, per als actes que congreguen més públic, com els de la plaça de Sant Jaume, el Piromusical o els concerts. Colau ha dit que es buscarà la manera que la Mercè es pugui fer, encara que sigui amb límits físics, perquè “són festes que ens identifiquen i tenen una funció social”. L’alcaldessa ha dit que, tal com es farà amb el festival Grec d’aquest estiu, es vol aprofitar la Mercè per potenciar el teixit cultural i artístic de la ciutat.

Fons extraordinari per al transport públic

A l’entrevista, Ada Colau ha dit que les ciutats més grans de l’estat s’han reunit amb el ministre de Transports, José Luis Ábalos, per demanar-li un fons extraordinari que doni liquiditat al transport públic. L’alcaldessa ha explicat que la davallada de passatgers durant l’estat d’alarma ha fet caure els ingressos i que “posa en perill el balanç econòmic” del sistema.

Confia obrir escoles al juny

L’alcaldessa també ha apuntat el desig que les escoles bressol municipals i els altres centres educatius puguin obrir al juny, sempre que ho autoritzin les autoritats sanitàries i d’acord amb la comunitat educativa i amb mesures d’higiene i seguretat. “Esperem que al juny es puguin fer algunes activitats”, ha dit Colau, que ha reiterat que les escoles són “un lloc de trobada i d’acompanyament dels infants”.