tnc

(ACN) La cultura amplia els aforaments a partir d’aquest dilluns i passa del 50 al 70 %. El sector prepara “amb prudència” i “sense presses” aquest augment. Als teatres que ha consultat l’ACN la intenció general és augmentar al 70 %. Amb tot, domina la cautela i encara no s’han posat a la venda les noves localitats. Des del Gremi de Cinemes de Catalunya s’està treballant per trobar “un comú denominador” per aplicar l’augment. Festivals com el de Jazz de Barcelona, el Guitar o el Pedralbes celebren l’aproximació a una “normalitat” més alta, però només els dos primers ampliaran els aforaments. Pedralbes mantindrà la venda d’entrades com fins ara.

El Liceu amplia l’aforament de manera immediata

El Liceu ja va anunciar que ho aplicarà de manera immediata i amb una distribució que manté la distància de seguretat d’una butaca entre els grups d’espectadors. Això serà d’aplicació si res no canvia per als propers espectacles ‘El llac dels cignes’, ‘La bohème’, ‘Lucia di Lammermoor’ i ‘My fair lady’.

Al TNC estan enllestint com es concreta “tècnicament” la venda ampliada del 70 % de l’aforament, però la intenció és que sigui també de seguida que es pugui. El mateix passa a L’Auditori, un altre dels grans equipaments escènics públics, o a la Sala Beckett, on s’espera que “es publiqui oficialment” al DOGC per vendre noves entrades.

De la mateixa manera ho farà el Festival Grec, que en el seu cas ja havia dissenyat i previst uns aforaments i un sistema de venda pensat per si arribava l’autorització del 70 %. L’ampliació d’entrada de vendes serà “probablement abans del 4 de juny”, apunten, i també confirmen que no hi ha llista d’espera per adquirir localitats en aquells espectacles en què ja s’hagin exhaurit (el 50 % actual).

Molts dels equipaments que, per conviure amb el toc de queda, van avançar els horaris de les funcions preveuen mantenir-los ja fins a final de temporada. L’excepció, entre els teatres que ha consultat l’ACN, és la Sala Beckett, que recuperarà la franja habitual a partir de la reposició d”El combat del segle’, a les vuit del vespre, i a dos quarts de nou, ‘ Salvació total imminent immediata terrestre i col·lectiva’.

La Filmoteca, per la seva part, ampliarà l’aforament màxim al 70 % a partir de dimarts i les butaques consecutives es reservaran per a convivents o grups bombolla. A partir de l’1 de juliol, els horaris de les projeccions seran a la Sala Laya a les 16.30 h i les 19.30 h, i a la Sala Chomón, a les 17 h i a les 20 h.