Els turistes britànics ja poden viatjar a Espanya sense cap restricció ni control sanitari. És a dir, els ciutadans procedents del Regne Unit que vinguin, per exemple, a Barcelona no estan obligats a dur una prova PCR negativa. Aquesta és una de les mesures que va anunciar el president del Govern, Pedro Sánchez, la setmana passada i que entra en vigor aquest dilluns. Durant el matí han arribat a l’aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-el Prat els primers passatgers exempts de cap mesura restrictiva. “S’agraeix. És més fàcil viatjar així“, ha assegurat una passatgera britànica acabada d’aterrar.

Tot i no ser necessari tenir una PCR negativa, molts viatgers han admès que la duien igualment, bé fos “per seguretat”, per desconeixement o perquè l’anunci de l’exempció va arribar divendres, quan ja havien anat a fer-se la prova.

Al Regne Unit, Espanya continua de color taronja

L’executiu central va adoptar la decisió d’eliminar l’obligatorietat de quarantenes o PCR mentre que a la inversa, al Regne Unit, Espanya continua sent qualificada amb el color taronja. Això vol dir que, si no hi ha canvis, els viatgers que vinguin hauran d’afrontar una quarantena de deu dies quan tornin a casa i sotmetre’s a tres proves diagnòstiques.

“Espanya estarà encantada, encantadíssima, d’acollir-los, i són benvinguts sense restriccions ni requisits sanitaris”, va dir aleshores Sánchez. A banda del Regne Unit, els viatgers procedents d’una desena de països extracomunitaris també es beneficien del relaxament de l’obligatorietat de portar una prova diagnòstica negativa, atesa la bona situació epidemiològica en aquests estats. Parlem d’Austràlia, Nova Zelanda, Singapur, Israel, el Japó, Ruanda, Corea del Sud, Tailàndia i la Xina.

7 de juny, clau per als viatges internacionals

La propera data destacada pel que fa a la flexibilització de la mobilitat internacional serà el 7 de juny. A partir d’aleshores, tal com també va anunciar el president del Govern espanyol, els turistes de la resta del món podran venir a Espanya si presenten una PCR negativa o un certificat que acrediti que han rebut la pauta completa de vacunes.

“Des del 7 de juny, totes les persones vacunades i les seves famílies també són benvingudes a Espanya, amb independència del seu lloc d’origen“, va afirmar Pedro Sánchez.