A la Sala Tallers del TNC es pot veure encara, fins al 30 de desembre, ‘Bajau’, una píndola de teatre visual de només 32 minuts per a grans i petits que signa la companyia Ponten Pie. El títol fa al·lusió a una ètnia de Filipines anomenada la tribu del mar. Gràcies a una malformació a la melsa generen més oxigen que la resta de humans, per la qual cosa poden estar sota l’aigua durant 15 minuts.

No deixa de ser una feliç coincidència que ‘Bajau’ faci funcions en un moment de sequera especialment preocupant Catalunya. “És un clam per reivindicar i tenir consciència que l’aigua és vida. De fet, d’això va aquest espectacle. Els dos personatges, uns jardiners que tenen cura d’un hivernacle, s’adonen que l’origen de la vida és l’aigua i decideixen entrar-hi a viure”, explica Sergi Ots, ànima de Ponten Pie.

El teatre visual de Ponten Pie

‘Copacabana’, ‘Loo’ i ‘Àrtica’ són els muntatges anteriors de Ponten Pie, una companyia centrada en la creació escènica despullada de text. “De fet, abans que qualsevol dramatúrgia pensem en un element. A ‘Àrtica’, per exemple, volíem parlar del fred. A partir d’aquí vam construir una casa on entraven, a una temperatura de 5 graus, 20 espectadors. Després vam idear una història”, detalla Ots.

Ponten Pie s’ha consolidat també a partir de produccions per a grans esdeveniments. Van crear l’espectacle que va donar el tret de sortida a l’encesa de llums del 2021, i s’encarregarà dels del Carnestoltes del 2024.