La cantant guineana crescuda a Mallorca Concha Buika ha ofert un intens concert de dues hores al Teatre Grec, escenari on ja havia actuat en tres ocasions. La cantant està en plena gira mundial, la Buika World Tour.

Buika treballa des de fa 10 anys des de Miami, tot i que no oblida que Mallorca va ser un lloc fantàstic per aprendre. “És un lloc molt ben col·locat, estàs a poques hores de vol de Sud-amèrica, d’Àsia, d’Europa”, comenta la cantant.

Yinca Esi Graves, bailaora convidada

El cert és que hi va marxar per demanda d’actuacions als Estats Units, sobretot a partir del Grammy aconseguit amb el disc ‘El último tango’.

Un dels atractius del concert ha estat la participació de la bailaora Yinca Esi Graves, una dona amb molts punts en comú amb Buika. Londinenca de pare jamaicà i mare ghanesa, es va enamorar, com Buika al barri gitano de Palma on va créixer, del flamenc. “Se’n va anar a Sevilla a aprendre. És molt graciosa, perquè parla anglès amb accent andalús”, riu la cantant.

Concert íntegre a betevé

Icona de la fusió, Buika ha ofert un repertori divers, com ho és la seva trajectòria, amb èxits com ‘Sueño con ella’, ‘Jodida pero contenta’, ‘Mi niña Lola’, i alguna novetat, cas de ‘Nom de la Pau’, que hauria de formar part del proper disc.

L’ha acompanyada una formació versàtil en sonoritats, amb Santiago Cañada al trombó (menció especial pels seus solos) i el teclats, Josemi Carmona a la guitarra, el seu percussionista, Ramon Porrina, i Josué Ronkio al baix.

En el marc de la col·laboració de betevé amb el Grec, el concert es podrà veure íntegre el 29 de juliol.