Jorge Drexler
Foto: ACN

(ACN). L’uruguaià Jorge Drexler ha posat punt final aquest diumenge al Festival Jardins de Pedralbes 2021. El venerat cantautor ha tornat a enamorar el públic amb el seu univers de lletres i melodies evocadores. Inesperat protagonista de la cloenda, el festival ha pogut reprogramar-li el concert que tenia previst el 14 de juliol, que es va haver d’ajornar pel contacte d’un membre del seu equip amb un positiu per coronavirus. La crisi sanitària ha tornat a condicionar una edició del festival que, amb tot, ha reunit uns 100.000 espectadors i ha aconseguit un 96 % d’ocupació (sobre un aforament limitat al 70 %) en 55 nits de concerts. El director, Martín Pérez, ha confessat que la xifra “impensable” d’assistents l’ha agafat per sorpresa.

El concert es va suspendre el 14 de juliol per la covid

Després de més d’un any allunyat dels concerts presencials, Drexler ha pujat recentment als escenaris, en una gira circumscrita a l’estat espanyol durant aquest estiu. “Gràcies per la paciència, per esperar-nos, a la gran majoria que han conservat les entrades… Estem tan feliços d’estar finalment aquí a Barcelona”, ha explicat l’uruguaià a l’inici d’un recital en què l’han acompanyat la catalana Meritxell Neddermann al teclat i als cors i el basc Borja Barrueta a la bateria i percussions.

Jorge Drexler amb Meritxell Neddermann i el bateria Borja Barrueta a l’escenari del Festival Jardins Pedralbes (Foto: ACN)

La pandèmia marca de nou una edició de rècord

El certamen ha presentat enguany un cartell molt local per la dificultat de programar artistes internacionals per la crisi sanitària. Però després de la versió reduïda i especial del 2020 (Fes Pedralbes), el certamen ha recuperat si més no l’aspecte d’anys anteriors i un aforament proper als 2.000 espectadors a l’escenari gran.

Durant les vuit setmanes que ha durat, ha hagut de fer front a alguns entrebancs, com la suspensió del concert d’Alan Parsons, un dels pocs artistes internacionals del cartell, i els ajornamens dels concerts de Jorge Drexler i també de Diego, “El Cigala”, en aquest cas pel procés judicial que l’artista té obert per un presumpte cas de violència de gènere.

55 nits de música a Pedralbes

El festival va arrancar el 2 de juny amb l’actuació de Sara Baras i durant 55 nits han passat pels Jardins de Pedralbes artistes com Love of Lesbian, Rosario, Manel, Raphael, Niña Pastori, James Rhodes, Woodkid, Viva Suecia, Zahara, Hombres G, Vanesa Martín, Alvaro Soler, Salvador Sobral, Miguel Poveda, Nathy Peluso i Maria Arnal i Marcel Bagés.

Sara Baras
Sara Baras durant l’actuació del 24 d’abril

Martín Pérez destaca que “no s’ha detectat cap positiu” durant tot el festival. “Som molt estrictes, amb la col·laboració absoluta del públic; inclús en algun concert que era més donat a ballar jo mateix sortia i els demanava que no ho fessin. És una satisfacció, perquè aquí la gent se sent segura”, ha manifestat.