rodrigo-cuevas

L’agitador folklòric Rodrigo Cuevas aterra a l’escenari del Teatre Grec amb el seu espectacle ‘Trópico de Covadonga’, que ja es va poder veure a la ciutat al març en un doble concert del Palau de la Música. És la seva tercera proposta escènica després d”Electrocuplé’ i d”El mundo por montera’ i aquest cop es basa en les cançons del seu disc, ‘Manual de cortejo’, enregistrat amb Raül Refree. Un àlbum en què tracta temes de les cançons populars de sempre, relacionats amb l’amor i el festeig, que són un mirall de l’Astúries tradicional. El seu concert al festival Grec es va poder seguir en directe per betevé dimarts 27 de juliol .

Amb un magnetisme desbordant, Cuevas (Oviedo, 1985) és capaç de provocar des de la tradició. La seva és una sonoritat basada en el folk hibridat amb l’electrònica i els ritmes més diversos. En escena construeix una cerimònia en què la música es combina amb el gest, la coreografia, l’humor, l’erotisme i les videoprojeccions. Un llegat recuperat (a peu i amb una motxilla a l’esquena) de generacions passades, que pren el nom del paral·lel imaginari que travessa Covadonga per recordar-nos tot allò imprescindible de la vida que hem oblidat. Un ritual catàrtic i màgic com la seva ‘Muiñeira para a filla da bruxa’.

‘Manual de cortejo’

L’últim treball de Rodrigo Cuevas és un àlbum lent, que no té pressa. Hi conviuen la muñeira, el xiringüelu, l’havanera i les cançons de cesteiros, en què es recuperen testimonis de dones i de la lluita de classes al camp i en què l’humanisme, la bellesa i els valors socials traspassen les fronteres del temps. També es reivindiquen temes de tanta actualitat com la llibertat sexual. És el cas de l’emotiva ‘Rambalín’, una cançó que recupera la figura de Rambal, el transformista de Cimavilla que va ser assassinat l’any 1976 i que compta amb la participació del Coro Minero de Turón.

Informació de servei

  • Interpretació musical: Rodrigo Cuevas (veu, percussions), Mapi Quintana (panderos, cors, palmells, vocòder, contrabaix), Juanjo Díaz (percussions), Rubén Bada (guitarra elèctrica, baix, efectes, cors), Tino Cuesta (sintetitzadors, cors, programacions, acordió)
  • Horaris: dimarts 27 de juliol a les 22 h
  • Espai: Teatre Grec i en directe per betevé
  • Preu: 24 €