Quan parlem de l’escena musical del Poble-sec, els noms que ens venen a la ment són Joan Manuel Serrat, i Jaume Sisa, veïns del carrer del Poeta Cabanyes, un dels més costeruts del barri. I el de Salseta del Poble Sec, una de les orquestres més populars arreu de Catalunya.

Aquests noms il·lustres han deixat pòsit en un barri, que té com a punt neuràlgic el Centre Cultural Albareda, del qual la música és l’eix transversal, i la resposta del barri aclaparadora.

Fer xarxa al barri

Al Poble-sec hi ha molta activitat musical. Centenars de bandes de música rock, pop o rap, nacionals i estrangeres, i també nombroses iniciatives de cultura popular formen part de la banda sonora del barri. I si hem de trobar un punt de trobada on es canalitza tota aquesta harmonia, el Centre Cultural Albereda és la clau.

L’Irene Armangué, directora Centre Cultural Albareda, explica que el centre disposa de set bucs de música dirigida, el 2019 van tenir uns 3.000 assajos l’any, amb més de 300 grups. Per les parets de l’Albareda hi han passat noms com Maria Arnal i Marcel Bagés o Oye Sebas, que ens comenta la importància de compartir l’amor per la música.

És un espai on ens trobem músics amb gent del barri per expressar-se, això per mi és salut de barri”
Oye Sebas, músic

També hi trobem l’orquestra Do d’Acords, un projecte d’integració amb la música com a eina per als infants de les escoles del Poble-sec.

El Cantaitor

El Cantaitor, un dels músics arrelats al barri que ha participat enguany en la festa major, assaja al Centre Cultural Albareda. Ha compost la cançó ‘La gent del Poble-sec’, un retrat de la vida del barri.

Tenim ‘meublés’, baretos cutres, gent canalla, mossos, putes i festes al carrer. Tenim funicular, història, Miramar, la font del Gat, fins i tot un refugi i un castell sense rei…”
Cançó ‘La gent del Poble-sec’, Cantaitor