Un estiu més, la companyia Parking Shakespeare ens amenitza les tardes d’estiu amb un Shakespeare a l’aire lliure i gratuït. Creat el 2009 amb la idea pròpia dels anglosaxons que les obres de William Shakespeare s’havien de representar en parcs públics, la companyia aposta per a aquestes representacions sense escenografia ni equipament tècnic. D’aquesta manera, el protagonisme recau en la bellesa i la qualitat del text i en el talent interpretatiu dels actors.

La bona rebuda que ha tingut aquesta proposta durant els últims deu anys ha fet que la companyia vagi més enllà de l’edició d’estiu per crear, també, el Parking d’Hivern, en què presenta obres d’altres autors. L’edició d’aquest estiu està formada per una programació doble: ‘L’Amansi(pa)ment de les fúries’ i ‘Titus Andrònic’.

‘L’Amansi(pa)ment de les fúries’

Carla Rovira Pitarch revisa la primera creació de la companyia, ‘L’Amansiment de la fúria’ (2009), amb un discurs feminista que se centra en la manera en què tendim a criminalitzar els comportaments furiosos en les dones (en especial en les dones feministes), tot condemnant el text original de Shakespeare que pretén donar una lliçó a les desobedients. L’obra ridiculitza la masculinitat i serveix com una declaració d’intencions i un clar desafiament als tints misogins de l’obra original.

Autor: William Shakespeare
Direcció: Carla Rovira Pitarch
Intèrprets: Silvia Alberto Solape, Andrea Artero, Esmeralda Colette, Adrià Díaz, José Pedro García Balada, Oriol Genís, Òscar Jarque, Ariadna Matas, Santi Monreal, Ricard Sadurní, Laura Vila Kremer
Horaris: els dies senars, de l’1 al 27 de juliol, a les 19 h, i els diumenges parells, 14 i 28, a les 12 h
Espectacle en català

‘Titus Andrònic’

La companyia s’estrena en tragèdia amb aquesta versió de ‘Titus Andrònic’. Titus, que retorna a Roma després de derrotar els gots en combat, sacrifica el fill de la reina presonera. No obstant això, quan la reina goda es converteixi en emperadriu, no dubtarà a venjar-se de Titus. Aquesta versió, dirigida per Israel Solà, critica el despropòsit de la cultura de la venjança que mou els personatges i que és cada cop més present en la nostra societat.

Autor: William Shakespeare
Direcció: Israel Solà
Intèrprets: Marçal Bayona, Ricard Boyle, Íker Castell Daifuku, Òscar Castellví, Mireia Cirera, Ester Cort, Pep Garcia-Pascual, Carles Gilabert, Marc Joy, Georgina Latre, Àlex Losada Jiménez, Eleazar Masdeu, Xavi Soler
Horaris: els dies parells, de l’1 al 28 de juliol, a les 19 h, i els diumenges senars, 7 i 21, a les 12 h
Espectacle en català

El 31 de juliol, al Teatre Grec, les dues obres seran les encarregades de tancar el festival Grec 2019. ‘Titus Andrònic’ es representarà a les 19.30 h i ‘L’amansi(pa)ment de les fúries’, a les 22 h. Les entrades es poden adquirir al web del festival.