Salo Manga Barcelona 2021

(ACN) Manga Barcelona canvia d’ubicació i de dates. El saló es trasllada del recinte firal de Montjuïc al de Gran Via i se celebrarà cada desembre. Aquest any tindrà lloc del 8 a l’11 de desembre als pavellons 4, 5 i 6. Si fins ara les dates sempre eren al voltant de l’1 de novembre, es preveu que ara girin al voltant dels festius del 6 i 8 de desembre.

“Anem a unes instal·lacions meravelloses amb més espai” per acollir més públic

La directora del Manga Barcelona, Meritxell Puig, ha assegurat que el certamen es mou a “unes instal·lacions meravelloses amb més espai” i amb la possibilitat que hi pugui acudir “més gent”. L’organització ha destacat que havia arribat el moment de “seguir creixent d’una altra manera, fent la vida més fàcil a visitants i també a expositors”. La decisió no afecta el Comic Barcelona, que seguirà a Montjuïc. En la darrera edició del 2021 hi va haver rècord de públic amb més de 122.000 visitants.

FICOMIC ha explicat que el Manga Barcelona “no ha parat de créixer en nombre de visitants i expositors des que va iniciar la seva aventura fa més de 25 anys, però en l’última etapa el creixement ha sigut espectacular, com ho està sent el creixement del sector del còmic i del manga i l’anime en particular”. En aquest context, han assenyalat que l’esdeveniment ha aprofitat al màxim les capacitats de Fira Barcelona a Montjuïc, però “sembla que ha arribat el moment de seguir creixent d’una altra manera, fent la vida més fàcil a visitants i també a expositors”.