Barcelona acull del 15 al 21 d’octubre la Biennal de Pensament Ciutat Oberta. Es tracta d’una cita filosòfica que convida els ciutadans a pensar, a debatre, a imaginar la ciutat i també a experimentar-la. La ciutat reunirà 167 especialistes internacionals i també barcelonins i  d’altres ciutats de l’estat. Durant la setmana, es faran 68 activitats gratuïtes i de lliure accés, que es distribuiran en 88 espais dels deu districtes de la ciutat.

Durant les jornades es faran debats sobre iniciatives polítiques, socials i tecnològiques que permetin fer de les ciutats del segle XXI societats més solidàries i justes.

Els plats forts de Ciutat Oberta

1. La Nit de les Llibreries. Una vintena de llibreries obriran les portes de nit per oferir activitats i xerrades nocturnes. Serà dijous, 18 d’octubre.

2. Música per a la convivència. El Palau de la Música acollirà una conversa entre el pianista Alfred Brendel i el catedràtic de Sociologia i músic Richard Sennet. Serà també dijous, 18 d’octubre.

3. La ciutat, a debat. Arquitectes, escriptors i artistes internacionals analitzaran les ciutats de Lisboa, Dacca, Medellín, Madrid i Barcelona. Les sessions es faran al Mercat de Sant Antoni entre dilluns i divendres, 15 i 19 d’octubre.

4. Converses sobre gènere. Les catedràtiques Judith Butler i Fina Birulés, especialitzades en estudis de gènere, conversaran sobre “L’embolic del gènere – Per què els cossos importen” a la plaça Joan Coromines el 15 d’octubre. Al llarg de la setmana es faran altres activitats de reflexió sobre el feminisme. Hi assistirà l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

5. Els drets culturals a la ciutat. La plaça de la Virreina acollirà un debat sobre les desigualtats en els drets culturals a Barcelona. Serà el 20 d’octubre.

6. Ciutats i sobiranismes. David Fernàndez, Marina Subirats, Laia Bonet i altres especialistes formaran part de la taula rodona que se celebrarà a la plaça de Bonet i Muixí sobre ciutats i sobiranismes.

Consulta el programa del Ciutat Oberta amb totes les activitats que es faran al llarg de la setmana i els espais que formaran part del Biennal de Pensament. La cita és la principal novetat cultural de l’última etapa del mandat.