La cultura popular del País Valencià ha aterrat amb força a Barcelona aquest cap de setmana amb les festes de Moros i Cristians. Aquests dies s’ha celebrat la segona edició a la Vila de Gràcia. Els organitzadors han decidit repetir l’experiència arran de “la bona acollida de la primera”.
La festa va començar aquest divendres amb una xerrada amb el títol “Que ve el turc! Les arrels medievals i pervivències de les festes i les danses de moros i cristians”, amb l’investigador Raül Sanchis. En la conferència els assitents van poder descobrir la festa i els elements que l’han coformat.
Les festes de Moros i Cristians tornen a la Vila de Gràcia. Unes 200 persones reivindiquen uns dels esdeveniments més populars del País Valencià @btvnoticies pic.twitter.com/8vD8N6rC35
— Albert Malla Nicolau (@AlbertMallaN) 20 d’octubre de 2018
Encara que el plat fort ha estat aquest dissabte amb la desfilada de Moros i Cristians
. Unes 200 persones s’han unit i han participat activament a la festa que aquest any ha comptat amb la participació de dues filades d’Alacant: Ibi i Castalla. El que ha permès veure per primera vegada gent amb la vestimenta tradicional del País Valencià. Dues bandes musicals han acompanyat el recorregut. Una per als moros i una altra per a cristians.
Com sona la @banda_smpvb! #morosicristiansbcn pic.twitter.com/ydeF5hsvsK
— Rafel Lujan (@RafelLujan) 20 d’octubre de 2018
De cara a establir les festes de Moros i Cristians com una celebració periòdica a la ciutat, des de l’organització afirmen que l’objectiu “és celebrar les festes cada dos anys“, però ho decidiran segons la rebuda.
Un concert posarà punt final a la segona edició de les festes de Moros i Cristians a la Vila de Gràcia. Això serà el divendres 26 d’octubre al Casino de l’Aliança del Poblenou.