Els amants de la literatura han tingut una cita especial aquest dijous, 18 d’octubre. En el marc de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta, una quinzena de llibreries han participat a la Nit de les Llibreries amb activitats i xerrades nocturnes.

Cada llibreria ha triat una activitat i una temàtica pròpies. Així, per exemple, a la Central de Mallorca s’hi ha fet un homenatge a l’historiador Josep Fontana. A la Central del Raval, en canvi, s’hi ha presentat el llibre ‘El alma del mar’, de Philip Hoare. A la Cooperativa Cultura Rocaguinarda s’hi ha fet un debat sobre l’habitabilitat a Barcelona i la llibreria Sendak ha ofert una xerrada sobre els models literaris contraris a l’univers masculí.

Altres llibreries han apostat per activitats més alternatives. A la Llibreria Hispano Americana s’hi ha impartit un taller per aprendre a utilitzar eines de fabricació digital, com la talladora làser o la impressió 3D. Durant la Nit de les Llibreries també s’hi ha pogut escoltar un recital poètic i la representació de l’obra de teatre de Pere Quart a la Llibreria A Peu de Pàgina. Altres establiments han optat pel format de concerts, com la Carbonera Espai de Llibres, seguit d’un tast de cervesa artesana.