Castellers de Barcelona descarreguenun 3d8

La diada castellera de Santa Eulàlia, que se celebrarà el 9 de febrer, incorporarà per primer cop els Esquerdats, la colla castellera de l’Esquerra de l’Eixample. Serà la primera vegada que aixequin castells a la plaça de Sant Jaume. Les Festes de Santa Eulàlia (7 al 12 de febrer) ―la festa major d’hivern de Barcelona― arrencaran amb el pregó dels infants ‘Moguem-nos a Barcelona respectant el medi ambient’, que es farà a les 10 h del 7 de febrer a la plaça de Sant Jaume.

Exposició de bèsties fantàstiques al Palau de la Virreina

El Palau de la Virreina acollirà una mostra de bèsties fantàstiques en clau contemporània entre l’1 i el 8 de febrer. Aquesta exposició exhibirà bèsties, tant barcelonines com vingudes d’arreu del país. Hi participaran l’Atzeries de Gràcia, el Bretolàs de Sant Andreu del Palomar, en Nèbula i l’Hydros de la Trinitat Vella, el Tolc del Clot, la Bèstia de Parets del Vallès, el Magnafoc de Vilobí del Penedès, el Nyctalos d’ Albinyana, el Grafus de Tortosa i el Maxtord de Tordera.

Passejada de les Laies

Els dies 10 i 11 de febrer, s’instal·la al mateix Palau de la Virreina l’exposició “Laies, les gegantes”. S’hi podrà veure la gegantona Laia, la Laia i la Laieta de la plaça Nova, la Laia dels Gegants del Pi, la Lola del Raval o la Maria (la neta de la Barceloneta), entre altres gegantes, per reivindicar Santa Eulàlia com a patrona de Barcelona i retre homenatge a totes les barcelonines. El 12 de febrer, diada de Santa Eulàlia, desfilaran totes juntes en la passejada i el ball de les Laies.

Ruta pels orgues de Ciutat Vella

Dissabte, 8 de febrer, entre les 10 i les 17.30 hores de la tarda es podrà fer una ruta concert per visitar set dels principals orgues de Ciutat Vella que es van salvar de la guerra i que han estat restaurats els darrers anys. Són els orgues del Palau de la Música, la seu Catedral de Barcelona, la Basílica dels Sants Just i Pastor, la Basílica de Santa Maria del Mar, la Basílica de la M. D. de la Mercè, el Palau Güell i la Capella de l’Esperança. Durant la ruta es podran escoltar diversos organistes professionals, que n’explicaran els seus secrets i oferiran un breu concert als visitants.

La festa major juvenil: la Lali Jove

La festa major juvenil i associativa de Barcelona omplirà d’activitats i concerts el Moll de la Fusta el dia 8 de febrer. Des de les 17 h s’instal·laran espais de treball i entitats membre del Consell de Joventut i ompliran el moll d’activitats i tallers participatius. A les 20 h començaran els concerts amb els ritmes llatins i festius de les noies de Karamba, les versions més divertides d’Angangas, els versos més rebels de Rebeliom do Inframundo, el folk de Pony Pisador i els finalistes del Brot Festival, RedFall Haze.