Fotografies de Xesco Ortega | FICB

Els organitzadors de l’any nou xinès a Barcelona han decidit suspendre la celebració per donar resposta a les peticions i la sensibilitat de la comunitat xinesa, que se sent commocionada per l’afectació del coronavirus al seu país. La festa s’havia de fer el proper dissabte 1 de febrer al passeig de Lluís Companys i estava previst que hi hagués una fira gastronòmica, espectacles i una desfilada.

La comunitat xinesa de Barcelona està integrada per unes 20.000 persones que donen molta importància a aquesta celebració, en què aprofiten per compartir la seva cultura amb la resta de ciutadans. La festa l’havien organitzat les entitats d’aquest col·lectiu amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i hi havien de participar 1.500 persones voluntàries.

L’any de la rata

El 25 de gener es va iniciar l’any de la rata de metall, que durarà fins el dia 11 de febrer del 2021. L’horòscop xinès preveu que aquest sigui un any d’èxits, força, amor i diners. Aquest és, doncs, un any òptim per començar projectes nous ja que poden tenir futur.